4 gyorsan összeüthető tepsis süti
Csak 30 perc!
Váratlan vendégeid jöttek, és nincs mivel megkínálnod őket? Semmi pánik! Íme, néhány omlós, édes finomság.

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák őszre: 3 stílus, ami nagyon divatos lesz »

A modelleknek sem könnyű: néha kifog rajtuk a cipő vagy a ruha »

Egy ruhadarab, amin nem kell sokat gondolkodni: ilyen nőies tud lenni az overall »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Extra csokis brownie

Hozzávalók:

  • 3 tábla étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 10-20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • tetszés szerint tört dió vagy mogyoró

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét a vajjal. Közben keverd össze a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add a csokoládéhoz. Végül szitáld bele a lisztet.

Ízlés szerint darabolt diót, mogyorót is szórhatsz bele. Öntsd egy kisebb tepsibe, és tedd a sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt kész. Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz. Hűlés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokis öntettel tálalhatod, de magában is kiváló.

Kókuszos finomság

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 tejföl
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5+1 dkg kókuszreszelék
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tábla tortabevonó

Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. A hozzávalókat keverd össze, és öntsd egy kis tepsibe, majd tedd a sütőbe. Ha a tészta kihűlt, a tetejére készíts csokimázat, és szórd meg kókuszreszelékkel.

Fahéjas-almás

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 kisebb alma
  • kevés fahéj

Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almát reszeld le, és szórd meg fahéjas cukorral, majd hagyd állni, hogy levet eresszen. Annyi idő elegendő, amíg a tésztát összeállítod. Keverd össze a lisztet a sütőporral, és add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot is. Jól dolgozd össze. Verd fel a tojást, és öntsd rá a liszt-cukor-sütőpor keverékre. Öntsd rá a tejet, és fokozatosan keverd szép simára. Jól csavard ki az almát, hogy minél kevesebb leve legyen, és keverd a tésztához. Ezután mehet a tepsibe és a sütőbe. Ha kész, szeleteld fel, és szórd meg a tetejét porcukorral.

Szilvás csoda

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 5 egész tojás
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 60 dkg szilva
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Egy tálban keverd ki a vajat a cukorral. Add hozzá egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. Öntsd a masszát egy jól kivajazott, közepes méretű tepsibe. Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat vágd ketté, és vedd ki a magjukat, majd forgasd bele a cukorral elkevert fahéjba. Szorosan egymás mellé rendezve rakd rá a tészta tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt kész.

Ezt is szeretjük