4 gyorsan összeüthető tepsis süti

Csak 30 perc!

Váratlan vendégeid jöttek, és nincs mivel megkínálnod őket? Semmi pánik! Íme, néhány omlós, édes finomság.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Extra csokis brownie

Hozzávalók:

  • 3 tábla étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 10-20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • tetszés szerint tört dió vagy mogyoró

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét a vajjal. Közben keverd össze a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add a csokoládéhoz. Végül szitáld bele a lisztet.

Ízlés szerint darabolt diót, mogyorót is szórhatsz bele. Öntsd egy kisebb tepsibe, és tedd a sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt kész. Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz. Hűlés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokis öntettel tálalhatod, de magában is kiváló.

Kókuszos finomság

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 tejföl
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5+1 dkg kókuszreszelék
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tábla tortabevonó

Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. A hozzávalókat keverd össze, és öntsd egy kis tepsibe, majd tedd a sütőbe. Ha a tészta kihűlt, a tetejére készíts csokimázat, és szórd meg kókuszreszelékkel.

Fahéjas-almás

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 kisebb alma
  • kevés fahéj

Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almát reszeld le, és szórd meg fahéjas cukorral, majd hagyd állni, hogy levet eresszen. Annyi idő elegendő, amíg a tésztát összeállítod. Keverd össze a lisztet a sütőporral, és add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot is. Jól dolgozd össze. Verd fel a tojást, és öntsd rá a liszt-cukor-sütőpor keverékre. Öntsd rá a tejet, és fokozatosan keverd szép simára. Jól csavard ki az almát, hogy minél kevesebb leve legyen, és keverd a tésztához. Ezután mehet a tepsibe és a sütőbe. Ha kész, szeleteld fel, és szórd meg a tetejét porcukorral.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Szilvás csoda

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 5 egész tojás
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 60 dkg szilva
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Egy tálban keverd ki a vajat a cukorral. Add hozzá egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. Öntsd a masszát egy jól kivajazott, közepes méretű tepsibe. Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat vágd ketté, és vedd ki a magjukat, majd forgasd bele a cukorral elkevert fahéjba. Szorosan egymás mellé rendezve rakd rá a tészta tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt kész.

Ezt is szeretjük