4 hipergyors, eredeti olasz tésztarecept
A tészta nemcsak azért tuti hétköznapi vacsora, mert finom, hanem azért is, mert félóra alatt összedobható, így jut idő a pihenésre is.
Csirkés-spenótos farfalle
Hozzávalók:
- 250 g farfalle, vagyis masnitészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- másfél dl tejszín
- 10 dkg mirelit spenót
Főzd ki a tésztát forrásban lévő, bő, sós vízben 8-10 perc alatt. A csirkehúst vágd egészen apró darabokra. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, és süsd a csirkét nagy lángon 4-5 percig, amíg aranyszínű nem lesz.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, a tejszínt és 3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből.
Főzd együtt 2-3 percig, majd add hozzá a spenótot, és ezzel is forrald össze. Vigyázz, nehogy odakapjon. Ha kész a mártás és a tészta, akkor keverd össze őket.
Eredeti gnocchi
Jó gnocchit készíteni elég nehéz feladat, de megéri a gyakorlást, ugyanis nagy elismerésre számíthat az a szakács, aki a krumpligombóckákat tökéletesen el tudja készíteni.
Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya
- 3 tojássárgája
- 10 dkg liszt
- só
- 2 dkg vaj
Hámozd meg, és vágd fel a burgonyát, majd sós vízben főzd puhára, szűrd le. Krumplinyomón törd át, és gyorsan dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá előbb a lisztet, és sózd meg. Formálj 2 cm hosszú, ovális galuskákat a tésztából, közepükbe nyomj késsel mélyedést. Tedd forró, sós vízbe, és az újraforrástól számítva 3 percig főzd. A vízből kivéve csöpögtesd le.
Mindenféle mártás jó hozzá, a tejszínes és a paradicsomos alapú is, a darabosabbat viszont nem viszi el.
Ha van kedved, akkor a tésztát ízesítheted is, például sajtos mártáshoz szerecsendióval, a spenótoshoz pedig fokhagymával.
Aglio e olio
Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom tészta, ami 15 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti
- 4-5 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
A tésztát főzd ki forró vízben, de vigyázz, hogy ne legyen túl puha. A fokhagyma-gerezdeket roppantsd össze egy kés lapjával. Forrósíts meg négy-öt evőkanál olívaolajat, és ebben puhítsd meg a fokhagymát. Tartsd alacsony lángon a tűzhelyet, nehogy megkeseredjen a hagyma. Ha megpuhult, a fakanállal nyomkodd szét alaposan. Ha kifőtt a tészta, akkor szűrd le, és keverd össze a fokhagymás olajjal, majd sózd meg.
Az olajba tehetsz apróra vágott erőspaprikát is, és a tetejét megszórhatod kevés parmezánnal, de az egyszerű változat is nagyon finom.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pikáns tészta tengeri herkentyűkkel
Hozzávalók:
- 250 g apróbb tészta, például masni
- 2 kis doboz paradicsompüré
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 doboz tonhalfilé
- 10-15 dkg tenger gyümölcse keverék
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
A tésztát főzd ki sós vízben. A fokhagymát vágd apró darabokra, és olajon egy kicsit futtasd meg. A hámozott paradicsomot a levével együtt tedd fel főni. Addig puhítsd, amíg szét nem esik. Tedd hozzá a paradicsompürét és a fokhagymát, majd forrald össze. Ehhez jöhet a lecsöpögtetett tonhal. Keverd el jó alaposan az egészet, majd fűszerezd. A tengeri herkentyűket mártsd 5 percre forrásban lévő vízbe, majd csepegtesd le, és keverd a szószhoz. Ha szereted a csípőset, akkor adj hozzá kevés erőspaprikát is.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom