4 hipergyors, eredeti olasz tésztarecept
A tészta nemcsak azért tuti hétköznapi vacsora, mert finom, hanem azért is, mert félóra alatt összedobható, így jut idő a pihenésre is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csirkés-spenótos farfalle

Hozzávalók:

  • 250 g farfalle, vagyis masnitészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • másfél dl tejszín
  • 10 dkg mirelit spenót

Főzd ki a tésztát forrásban lévő, bő, sós vízben 8-10 perc alatt. A csirkehúst vágd egészen apró darabokra. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, és süsd a csirkét nagy lángon 4-5 percig, amíg aranyszínű nem lesz.

Add hozzá a zúzott fokhagymát, a tejszínt és 3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből.

Főzd együtt 2-3 percig, majd add hozzá a spenótot, és ezzel is forrald össze. Vigyázz, nehogy odakapjon. Ha kész a mártás és a tészta, akkor keverd össze őket.

Eredeti gnocchi

Jó gnocchit készíteni elég nehéz feladat, de megéri a gyakorlást, ugyanis nagy elismerésre számíthat az a szakács, aki a krumpligombóckákat tökéletesen el tudja készíteni.

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg vaj

Hámozd meg, és vágd fel a burgonyát, majd sós vízben főzd puhára, szűrd le. Krumplinyomón törd át, és gyorsan dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá előbb a lisztet, és sózd meg. Formálj 2 cm hosszú, ovális galuskákat a tésztából, közepükbe nyomj késsel mélyedést. Tedd forró, sós vízbe, és az újraforrástól számítva 3 percig főzd. A vízből kivéve csöpögtesd le.
Mindenféle mártás jó hozzá, a tejszínes és a paradicsomos alapú is, a darabosabbat viszont nem viszi el.
Ha van kedved, akkor a tésztát ízesítheted is, például sajtos mártáshoz szerecsendióval, a spenótoshoz pedig fokhagymával.

Aglio e olio

Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom tészta, ami 15 perc alatt elkészül.

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj

A tésztát főzd ki forró vízben, de vigyázz, hogy ne legyen túl puha. A fokhagyma-gerezdeket roppantsd össze egy kés lapjával. Forrósíts meg négy-öt evőkanál olívaolajat, és ebben puhítsd meg a fokhagymát. Tartsd alacsony lángon a tűzhelyet, nehogy megkeseredjen a hagyma. Ha megpuhult, a fakanállal nyomkodd szét alaposan. Ha kifőtt a tészta, akkor szűrd le, és keverd össze a fokhagymás olajjal, majd sózd meg.
Az olajba tehetsz apróra vágott erőspaprikát is, és a tetejét megszórhatod kevés parmezánnal, de az egyszerű változat is nagyon finom.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Pikáns tészta tengeri herkentyűkkel

Hozzávalók:

  • 250 g apróbb tészta, például masni
  • 2 kis doboz paradicsompüré
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 doboz tonhalfilé
  • 10-15 dkg tenger gyümölcse keverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó

A tésztát főzd ki sós vízben. A fokhagymát vágd apró darabokra, és olajon egy kicsit futtasd meg. A hámozott paradicsomot a levével együtt tedd fel főni. Addig puhítsd, amíg szét nem esik. Tedd hozzá a paradicsompürét és a fokhagymát, majd forrald össze. Ehhez jöhet a lecsöpögtetett tonhal. Keverd el jó alaposan az egészet, majd fűszerezd. A tengeri herkentyűket mártsd 5 percre forrásban lévő vízbe, majd csepegtesd le, és keverd a szószhoz. Ha szereted a csípőset, akkor adj hozzá kevés erőspaprikát is.

Ezt is szeretjük