4 gyorsan elkészíthető főzelék
A főzelék gyorsan elkészíthető és nagyon egészséges vacsora. Próbáld ki hagyományos és kevésbé megszokott zöldséges finomságainkat!
Kukoricafőzelék
Hozzávalók:
-
fél kg kukorica - konzerv vagy fagyasztott
-
5 dkg vaj
-
1 evőkanál liszt
-
1 piros kaliforniai paprika
-
2 dl tej
-
1 dl tejföl
-
só
-
bors
Sós vízben főzd puhára – konzerv esetén szűrd le - a kukoricát és az apró kockákra vágott paprikát. Melegítsd meg a vajat, öntsd bele a kukoricaszemeket és a paprikát, hintsd meg a liszttel és a törött borssal.
Óvatosan, állandó kevergetés közben öntsd rá a tejet, és forrald sűrűre. Tálaláskor kínáld tejföllel.
Brokkolifőzelék baconnel
Hozzávalók:
-
40 dkg brokkoli - lehet fagyasztott is
-
10 dkg bacon
-
2 tojás
-
2 dl tejföl
-
1 dl tejszín
-
2 evőkanál liszt
-
1 evőkanál vaj
-
só
A megmosott brokkolit szedd rózsáira, majd forgasd meg az olvasztott vajon. Sózd meg, és engedd fel 2,5 dl hideg vízzel. Forrald fel, és takaréklángon főzd puhára. A tojásokat verd fel, keverd bele a lisztet és a tejfölt, keverd simára, végül habard be vele a brokkolit. Forrald össze, de ne főzd tovább. A tűzről levéve keverd bele a tejszínt is. Lefedve pihentesd, közben aprítsd fel a szalonnát, és süsd szép pirosra. Tálaláskor tegyél a főzelékre bacont, és meg is locsolhatod egy pici szalonnazsírral.
Kelkáposzta-főzelék
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- fél kg burgonya
- 6 dkg liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- pirospaprika
- őrölt bors
- majoránna
- kömény
- só
A kelkáposztát vágd csíkokra, alaposan mosd meg, és forró vízbe téve főzd néhány percig, majd öntsd le róla a vizet. Öntsd fel friss vízzel, és újra tedd fel főni, közben ízesítsd a fűszerekkel. Mikor félig puha, tedd bele a megmosott, kockákra vágott krumplit, és fedő alatt főzd készre. Az olajon a liszttel készíts rántást, és mikor barnulni kezd, tedd bele a finomra vágott hagymát, a fokhagymát és a pirospaprikát. Öntsd fel hideg vízzel, és sűrítsd be vele a főzeléket.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Zöldfőzelék sajtmártással
Hozzávalók:
- 10 dkg karfiol
- 10 dkg brokkoli
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg zöldbab
- fél liter víz
- 1 kiskanál só
A mártáshoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejszín
- 1,5 dl főzőlé
- 4 dkg kockára vágott rokfort sajt
A megmosott zöldségféléket aprítsd fel, és fél liter enyhén sós vízben főzd 15-20 percig. A főzőléből tegyél félre 1,5 dl-nyit a mártáshoz. A megolvasztott vajon futtasd üvegesre az apróra vágott hagymát, és óvatosan szórd rá a lisztet. A tejszínt keverd el a főzőlével, és állandó kevergetés közben add a mártáshoz. A feldarabolt sajtot keverd a rántásba, majd folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Végül a lecsöpögtetett zöldségre öntve azonnal tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke