4 csodás borjúhúsos recept
A borjúhús ízletes, nem véletlenül ebből készítik az igazi bécsi szeletet. Próbálj ki négy isteni receptet, és ne ijedj meg a különleges hústól!
A borjúhús elkészítése nem nehezebb, mint például a sertésé, csak másfajta előkészületeket igényel.
Talán a leglényegesebb, hogy a borjút először mindig főzd vagy párold meg, ha ugyanis ennek hiányában teszed a sütőbe, összeugrik.
Sütés után pedig mindig várj néhány percet, mielőtt felvágnád, így a rostok megkeményednek, és könnyebben szeletelhetővé válik.
Borjúpörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg borjúhús
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- pirospaprika
- csipet köménymag
A felaprózott hagymát az olajon pirítsd meg. Tedd rá a darabokra vágott paprikát, paradicsomot.
Szórd meg pirospaprikával, majd tedd bele a felkockázott húst. Néhány percig hagyd így, majd öntsd fel egy pohár vízzel. Fűszerezd ízlés szerint, és fedő alatt párold puhára. Ha a víz elfő, pótold. Tésztás körettel tálald.
Bécsi szelet
Hozzávalók:
- 70 dkg szeletelt borjúhús
- 20 dkg vaj
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg liszt
- 2 tojás
- só
A húst szeleteld fel, majd klopfold ki. Sózd meg, majd panírozd be, előbb lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Vajban süsd ki, és már tálalhatod is.
Borjúsült madeira-mártással
Hozzávalók:
- 40 dkg borjúhús, egészben
- 4 szelet szalonna
- 3 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- fél dl madeira bor
- só
- őrölt bors
A húst kicsit párold meg, majd a szalonnával tűzdeld össze, és előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órát. A vajon pirítsd meg a karikára vágott hagymát, majd szedd ki az edényből. A lisztet egy másik serpenyőben folytonos kevergetés mellett pirítsd barnára. A leveskockát vízben oldd fel, és a liszttel keverd simára. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a hagymakarikákat, és fűszerezd ízlés szerint. Néhány percig főzd, ne hagyd, hogy kihűljön. A húst szedd ki a sütőből, és vedd le róla a szalonnát. Szeleteld fel, és öntsd le a mártással. Zöldséges körettel tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Borjúhúsos hasé
Hozzávalók:
- 50 dkg borjúhús
- 15 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- só
A húst darabold fel. Sós vízben a vegyes zöldséggel együtt főzd puhára. Ha kész, a húst hagyd kihűlni, majd daráld le. A lisztből és a vaj feléből készíts világos színű rántást, engedd fel a hús levével, keverd simára, és körülbelül öt percig forrald. Ehhez a mártáshoz öntsd hozzá a tejszínt és a húst, majd ízlés szerint sózd meg. Néhány percig lassú kevergetés mellett forrald, majd az egészet törd át egy szitán. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a maradék vajjal és az egész masszával keverd simára. Párolt rizzsel tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka