1 tészta, 4 sütemény

Nem is gondolnád, hányféle desszertet süthetsz ebből az egyszerű alaptésztából. Elég egyszer megtanulnod, hogy négy különböző sütit készíthess!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy tésztát már jól tudsz készíteni, biztos te is nagyobb lelkesedéssel állsz neki a sütésnek.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ez persze nem jelenti azt, hogy mostantól minden vasárnap ugyanazt a sütit kell ennetek!

Ha linzertésztát tudsz készíteni, akkor ezeknek a süteményeknek bármelyikét könnyedén megsütheted.

Linzertészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 20 porcukor
  • 2 tojás sárgája

A liszthez szitáld hozzá a porcukrot, keverd bele a tojások sárgáját, majd gyors mozdulatokkal dolgozd bele a vajat, hogy ne melegedjen meg a kezedtől. Felhasználásig tartsd hűtőben.

A linzertésztában az a ajó, hogy akár le is fagyaszthatod, így aztán készíthetsz nagyobb adagot is, következőre csak ki kell olvasztani.

Citromos-túrós habos lepény

Hozzávalók:

  • 1 adag linzertészta
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 2+1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

A linzertésztát válaszd ketté, az egyik gombócot nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tepsit, villával szurkáld meg, és süsd ki félig. A túrót törd át, keverd el a porcukorral, két tojás sárgájával, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, majd lazítsd a habbá vert tojásfehérjével. Öntsd a krémet a tésztára, majd nyújtsd ki a másik gombócot is, és takard be vele a krémet. Szurkáld meg villával, kend meg a felvert tojással, és süsd pirosra.

Meglepetéskekszek

Hozzávalók:

  • 1 adag linzertészta
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 1 marék színes cukorka
  • 1 tojás sárgája

A tésztából formázz diónyi nagyságú golyókat, tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és a közepükbe nyomj egy kis mélyedést. Kend meg őket egy felvert tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd meg. Mikor kész, várd meg, amíg hűl egy kicsit, majd mindegyik mélyedésbe tegyél egy-egy szem cukorkát. A csokit vízgőz fölött olvaszd fel, töltsd meg vele a lyukacskákat, és várd meg, amíg megszilárdul.

Isler

Hozzávalók:

  • 1 adag linzertészta
  • 5 dkg vaj
  • fél tábla tortabevonó
  • lekvár

A tésztát szaggasd ki egyforma nagyságú karikákra, majd süsd meg. A lekvár segítségével ragaszd őket kettesével össze, majd vízgőz fölött olvaszd meg a tortabevonót, és keverd ki a vajjal. Mártsd bele minden isler tetejét, majd tedd őket hűvös helyre, amíg a máz megköt.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Meggyes linzertorta

Hozzávalók:

  • 1 adag linzertészta
  • 50 dkg meggy, befőtt is jó
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg főzőcsokoládé
  • 5 dkg kakaó
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 0,5 dl rum

A linzert nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tortaformát, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt süsd készre. A tejet forrald fel 5 dkg cukorral, és gőz fölött olvaszd meg a csokit. A tojások sárgáját keverd habosra a többi cukorral, majd add hozzá a lisztet és a kakaót, és keverd simára. Add hozzá az olvasztott csokit, majd lassan csurgasd bele a forró tejet, közben kevergesd folyamatosan.

Mérsékelt tűzön, folyamatos kevergetés mellett forrald fel, hogy a krém besűrűsödjön. Vedd le a tűzről, és kevergesd, amíg hűl egy kicsit, majd egy robotgéppel dolgozd bele a vajat, és ízesítsd a rummal. Töltsd meg vele a tésztát, a tetejét sűrűn rakd ki meggyel, és néhány órára tedd hűtőbe, amíg megdermed.

Ezt is szeretjük