20 ezer forintot is bukhatsz vele: ne dőlj be ennek a videónak!

Sokan a mai napig bedőlnek a hamis rezsicsökkentő eszköznek. Te ne ess ebbe a csapdába!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika Épületgépészeti szaklap már korábban is írt cikket az úgynevezett gázmágnesekkel, pontosabban leleplezésükkel kapcsolatban, és más szakértők is igyekeznek felhívni a figyelmet haszontalanságukra, úgy látszik azonban, a csodaszerkezetként hirdetett, állítólagos fogyasztáscsökkentő eszköznek a mai napig sokan bedőlnek.

A VGF szaklap legalábbis erről számol be egy februári cikkében, jelezve, hogy a gázmágnes ismét főnixmadárként támadt fel poraiból - ennek demonstrálására egy gázmágnest hirdető videót is közzétettek -, hogy újabb és újabb bepalizható áldozatokat sikerüljön elérnie.

Mi az a gázmágnes?

A mágnessel állítólag akár 20% energia is megtakarítható, köszönhetően elvileg annak, hogy a gázkészülékre feltehető szerkezet mágneses teret hoz létre, minek hatására a magyarázat szerint tökéletesebb lesz az égés, ami csökkenti az energiafelhasználást.

A hirdetéseket általában referenciákkal, szabadalmakkal és tanúsítványokkal is alátámasztják, a szakértők szerint azonban sem elméletileg, sem gyakorlatilag nincs alapja a feltételezésnek, miszerint a technika bármilyen energia-megtakarítást eredményezhetne.

A VGF szaklap szerint a megfigyelt hatás más beavatkozással magyarázható, például a fűtőkészülék műszeres beállításával, ami azonban jogi aggályokat is felvet.

A szakértők szerint nem szabad bedőlni csupán annak, hogy valami jelen van az interneten, a hatóságok ugyanis gyakran tehetetlenek a csalókkal szemben, lényegében nyom és felelősség nélkül dolgozhatnak.

Gyanús videó az interneten

Mindezt a szaklap cikke egy, a gázmágnest népszerűsíteni kívánó videóval is prezentálja, melyet szakmaiatlannak nevez, ugyanakkor elismeri, hogy átlátszó fogásai ellenére tökéletesen alkalmas arra, hogy megtévesszen egy műszakilag átlagosan képzett vagy képzetlen felhasználót, aki sajnos nem teszi fel magának a kérdést, miért nem alkalmazzák a kazángyártók is a csodakészüléket, ha az valóban olyan hatásos.

Ha szeretnéd látni a videót, melynek még véletlenül sem szabad bedőlnöd, ha nem szeretnél elbukni akár 10-20 ezer forintot vagy még többet a mágnes megvásárlásával, kattints ide!

Ezt is szeretjük