Kivonul az országból az egyik legnépszerűbb áruházlánc

Erre készülj, ha korábban itt vásároltál!

Mi lesz, ha hibás terméket vásároltál meg?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mint az már köztudott, a bauMax barkácsáruház idén januárban jelentette be, hogy kivonul Magyarországról, 14 áruházát pedig 2015 áprilisáig sorban bezárják.

A hivatalos tájékoztatás szerint a nehéz gazdasági körülmények miatt a vállalat teljes figyelmével az ausztriai, a cseh és a szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat akarja új értékesítési koncepcióra átállítani, a jelenlegi magyarországi telephelyek ingatlanjait pedig az XXXLutz Bútorlánc veszi át és hasznosítja.

Mi lesz a bezárás után?

Joggal merülhet fel azonban a kérdés, az áruházak bezárása után ki biztosítja a vásárlók szavatossági és jótállási jogait a korábban megvásárolt termékek esetében, mellyel kapcsolatban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is igyekszik honlapján teljes körű tájékoztatást adni a vásárlóknak.

Közleményük szerint egyértelmű a szabály, miszerint az üzlet megszűnését követően is érvényesek a szavatossági és jótállási jogok, vagyis, ha hibás a termék, a vásárló kérheti javítását vagy cseréjét, ha pedig ezt nem tudják vállalni, elállhat a szerződéstől, vagy árleszállítást kérhet.

A hatóság felhívja a figyelmet arra is, hogy ezek a jogok a vásárlástól számított két éven belül érvényesíthetőek.

Hova lehet vinni a hibás terméket?

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az ügy tisztázása érdekében a bauMax Magyarország Zrt.-vel is felvette a kapcsolatot, minek hatására a cég honlapján is tájékoztatást tett közzé arról, hogy az utolsó áruház bezárását követően a honlapon lesz látható a jövőbeni ügyintézés helyszíne, illetve a megbízott szervizpartnerek elérhetősége.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság azonban ennek ellenére is óvatosságra inti a vásárlókat, azt tanácsolja, alaposan nézzék meg a bezárás előtt vásárolt termékeket, bontsák ki azokat, és ellenőrizzék működésüket mielőbb. Bővebb információért kattints ide!

Ezt is szeretjük