Így készül a fügés crostata
A füge vágykeltő hatását már az ókori Görögországban is alkalmazták, úgyhogy eljött az idő, hogy te is kipróbáld!

Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Több mint 100 kiló, de irtó nőies: alma alkatával is magáénak érzi a divatot a duci blogger »

Ezek a leghatásosabb méregtelenítő turmixok: segítik az emésztést és szépítik a bőrt »

Csökkenti a gyulladást és a hegesedést is megakadályozza: ez a cink szerepe a bőrápolásban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A crostata olasz lepény, amelyet leginkább a mi rácsos pitéinkhez lehet hasonlítani. Az eredeti változatot lekvárral készítik, de egyre elterjedtebbek a gyümölcsös verziók is.

A füge ismert afrodiziákum, így, ha ezzel gazdagítod az amúgy is isteni sütit, garantáltan tűzforró éjszakában lehet részed. Próbáld ki egyszerű receptünket, és lepd meg vele a párod!

Fügés crostata

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 3 evőkanál cukor

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 6-8 füge
  • 1 teáskanál méz
  • pár csepp citromlé

A lisztbe a vajat morzsold bele, majd a cukorral, a tojássárgával, a citromhéjjal és a csipetnyi sóval gyúrd össze. Simítsd bele a tésztát egy pitesütő formába. A krémhez való tojássárgákat keverd össze a citromlével és a cukorral, és lassú tűzőn főzz krémet belőle. Húzd le a tűzről, és amikor kicsit kihűlt, keverd hozzá a mascarponét is. Öntsd a masszát a tészta tetejére.

A fügét szeleteld fel, és díszítsd ki vele a sütemény tetejét. A mézet a citromlével keverd össze, és kend rá a füge tetejére. Előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre a crostatát.

Ezt is szeretjük