Így készül a fügés crostata
A füge vágykeltő hatását már az ókori Görögországban is alkalmazták, úgyhogy eljött az idő, hogy te is kipróbáld!

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
A crostata olasz lepény, amelyet leginkább a mi rácsos pitéinkhez lehet hasonlítani. Az eredeti változatot lekvárral készítik, de egyre elterjedtebbek a gyümölcsös verziók is.
A füge ismert afrodiziákum, így, ha ezzel gazdagítod az amúgy is isteni sütit, garantáltan tűzforró éjszakában lehet részed. Próbáld ki egyszerű receptünket, és lepd meg vele a párod!
Fügés crostata
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 3 tojássárgája
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál mascarpone
- 3 evőkanál cukor
Hozzávalók a tetejéhez:
- 6-8 füge
- 1 teáskanál méz
- pár csepp citromlé
A lisztbe a vajat morzsold bele, majd a cukorral, a tojássárgával, a citromhéjjal és a csipetnyi sóval gyúrd össze. Simítsd bele a tésztát egy pitesütő formába. A krémhez való tojássárgákat keverd össze a citromlével és a cukorral, és lassú tűzőn főzz krémet belőle. Húzd le a tűzről, és amikor kicsit kihűlt, keverd hozzá a mascarponét is. Öntsd a masszát a tészta tetejére.
A fügét szeleteld fel, és díszítsd ki vele a sütemény tetejét. A mézet a citromlével keverd össze, és kend rá a füge tetejére. Előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre a crostatát.
OLVASD EL EZT IS!

- szerelem
- valentin nap
A Valentin slágere: így készül a ropogós szerelmeslevél

- valentin nap
- afrodiziákum
Fűszeres avokádósaláta

- valentin nap
- afrodiziákum