"Nem kívánom a páromat!" - Hogy legyen ismét tűzforró az ágy?
Már csak aludni jársz a hitvesi ágyba, és napközben sincs egy huncut gondolatod sem?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mikor megkérdezik, „mióta is vagytok együtt”, csak legyintesz mosolyogva: már ezer éve. Boldog és kiegyensúlyozott vagy vele. Mi több, úgy érzed, ő az igazi. Csak éppen hónapok óta nem szeretkeztetek. Nem érted, miért, egyszerűen csak nem volt kedved hozzá. Pedig szereted. Mit lehet tenni ilyenkor?

Lélek

A szex fejben dől el elsősorban, ahogy a vágy is ott születik. Ha tehát nem kívánod a másikat, elsősorban magaddal kell tisztába kerülnöd, hogy miért is van ez. Fáradt vagy? A férjed már nem az az izmos fiatalember, aki volt? Vagy önmagaddal nem vagy megelégedve, és nem akarsz párod előtt meztelenül mutatkozni? A vágy csökkenésének mindig oka van. Talán ezek, talán testi tünetek állnak a háttérben. Légy őszinte magadhoz, és járj utána, hogy mi történik a lelkedben.

A szavak útján

Próbáljatok meg együtt a dolgok mélyére ásni, és tisztázni a helyzetet. Mi válthatta ki szexuális életetek elsivatagosodását, mire vágysz az ágyban, ő mit szeretne? Ilyen és ehhez hasonló kérdések nyomán érdemes elindulni, ha fel akarod göngyölíteni az ügyet. Fontos, hogy egyikőtök se kezdjen el vádaskodni. Bár ez nyilván nem könnyű dolog, elég csak a hosszú idő óta felhalmozott szexuális feszültségre gondolni, ami bármelyik pillanatban robbanásra kész állapotba hozhat mindkettőtöket. Ezzel együtt még mindig több haszna lehet, ha szavakba öntitek érzéseiteket, kétségeiteket, mintha csendben várnátok a megváltást.

És test

A vágycsökkenés hátterében testi okok is állhatnak, például hormonváltozás vagy túlzott mértékű stressz. Ha lelki okokat nem találsz, kezdj el kutakodni ebben az irányban is.

Ha csupán egy kis színesítésre vágysz, akkor használjátok az alábbi vágynövelő praktikákat. Ne feledd, minél többet vagytok együtt, annál inkább kívánod majd a szexet.

Új helyzetek és helyszínek

Az ellaposodott szexuális élet felpörgetésére a legjobb módszer az újítás.
Teljesen normális, hogy az ember néhány év alatt ráun a megszokott pozíciókra. Érdemes megpróbálnotok egészen új alapokra – pozitúrákra, játékokra – helyezni szexuális életeteket. Nyugodtan lapozzátok fel a Káma Szútrát vagy más szexuális jellegű irodalmat, biztosan találtok benne olyan pózokat, melyekre mindketten kíváncsiak lennétek, és nem túl nehéz a kivitelezése – például nem szükségeltetik hozzá előzetes légtornász-gyakorlat vagy egy elefánt a hálószobában. Ezen kívül érdemes lehet még ismeretlen helyszínekkel próbálkozni. Talán téged is felizgat az éttermi mosdóban, vagy egy gyengén megvilágított játszótéren való szexuális kalandozás gondolata, hogy a munkahelyi szexet már ne is említsük. A lebukás lehetősége izgatóan hat mindkét félre. Csináljátok tehát a tilosban, ne fogd vissza magad!

Szerepek és játékok

Rengeteg amerikai filmben láthattál már lovászfiú és hercegnő, vagy matróz kontra rosszlány típusú szerepjátékokat. Persze legtöbbször csak somolyogtál rajta, pedig ha komolyan veszitek a játékot, és sikerül nem elpoénkodni mindjárt az elején, egészen mámorító élményben lehet részetek. A feloldódásban segíthet egy üveg jó bor, hogy aztán feszengés nélkül adhassátok elő a rabnő-börtönőr kettősét. Persze, ha már játékokról van szó, nem szabad megfeledkezni a segédeszközökről sem. Itt van például mindjárt egy nagy klasszikus, a vibrátor.

Használhatjátok az előjáték során, vagy lehet ez az első kör, hogy aztán az elektromos rezgésektől feltöltődve vethessétek bele magatokat egy második menetbe. Ha azonban a vibrátor gondolatától kiráz a hideg, de a villamos energiával nincs problémád, akkor neked találták ki a vibra-gyűrűt.

Ezt a kis elektromos kütyüt párod férfiasságára kell felhúznod, majd egy gombnyomással bekapcsolható, és figyeld meg, a szex közbeni kellemes bizsergés meg fog duplázódni. Rengeteg lehetőség kínálkozik tehát az alvó szexualitás felébresztésére. Nem kell hozzá más, mint némi fantázia, kísérletező kedv, és talán egy csipetnyi humor.

Ezt is szeretjük