18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 elviselhetetlen női rigolya

Amitől a pasi falra mászik

Előfordulhat, hogy észre sem veszel bizonyos dolgokat, amelyekkel kikergeted partnered a világból.

A szerelem legszebb pillanatait minden ember szeretné a lehető legjobban kihasználni. Hosszú kapcsolatban azonban időről időre nem árthat egy szusszanásnyi távolság, pár nap külön, csak a barátokkal, mert a fojtogató közelség akár a legapróbb hibákat is elviselhetetlenül felnagyítja.

Mivel férfiak és nők vagyunk, ezen a téren mindkét nemnek megvannak a maga hülyeségei, vagyis azok az apróságok, melyeket mindig nehéz a másikban elviselni. Tudd meg, a pasiknál mivel húzhatod ki a legnagyobb szerelem ellenére is könnyedén a gyufát!

Sértődés

Aláírjuk, hogy nem a legkellemesebb dolog, amikor órákig pepecselsz a  remekbe szabott vacsorával, párod pedig csak éjfélre esik haza. Ő mégis úgy van ezzel, hogy azért egy örömittas csók erejéig csak félbeszakíthatnád a dacos mosogatást, hadd érezze legalább, hogy volt értelme két órával hamarabb faképnél hagynia a söröző haverokat, mert szíve szerint maradt volna még. A férfi kedves érzelmeket vár a nőtől, de cserébe azt is, hogy, ha hirtelen haragú vagy, legalább olyan gyorsan múljon is el a dühöd, legalábbis, mire a hálószoba küszöbéig juttok.

Egy dolog ugyanis van, amiben szinte kivétel nélkül minden manus tehetségtelen, mégpedig a bocsánatkérés. A durcázásra görbült női száj benne nem a lelkiismeret-furdalást és a vigasztaló gyengédséget ébreszti fel, sokkal inkább a felháborodást. Miután tehát jól kiveszekedted magad, engedj egy kicsit: ne vidd magaddal dühödet a hálóba is!

A kemény nőt csak pisztolytáskával az oldalán, akció közben szereti a pasi, de ne feledd, hogy a rátermett Tomb Raidernek is van egy érző szívű fele, a hat gyerkőcöt nevelgető Angelina Jolie képében. Ha tehát kedvesed megbánt, vagy úgy érzed, nem törődik veled eleget, inkább reklamálj, minthogy jégkirálynőként megkeményíted a szíved.

Üres beszéd

Nem tudsz elképzelni bosszantóbbat, mint amikor a milyen napod volt kérdésre egy röpke semmi különöst kapsz válaszul a pasidtól? Nos, a férfi épp ellenkezőleg van ezzel, ha nem történt semmi, akkor azt kell mondani. Ő nem szereti, ha azt is színes szóvirágokba öltözteted, ha nincs mit mondanod.

Az üres fecsegés az első randin még bájos tud lenni, de az idő múlásával inkább partnerre, nem pedig egy csacsogó babára vágyik a pasi.

A kötelező jellegű telefonhívások pedig végképp próbára teszik a türelmét. Míg neked nőként szükséged lehet arra a bizonyosságra, hogy amikor távol vagytok egymástól, akkor is megejtetek egy-egy szót egymás felé, addig a pasinak kell az a szabad tér, amikor nem érzi a kapcsolat mindennapos kötelékét. Ha mindennap pontban délben felhívod, hogy mit ebédelt, az hogy ízlett neki, és melyik nadrágját vette fel, azzal csak azt érheted el, hogy a hazaérkezés nyűg legyen neki. Ha csak akkor keresed, ha valóban van valami mondanivalód a számára, akkor érezni fogja, hogy biztonságot és támaszt jelent a számodra, de nem kapaszkodsz belé feleslegesen.

Kötekedés

Nem kevés nő akad, aki húszévnyi házasság után kezd el panaszkodni, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő azt szeretné. Pedig ennyi idő alatt egy kis határozottsággal és némi elvárással a férfit is rá lehet nevelni az együttélés bizonyos szabályaira. Tény azonban, hogy otthon nem a viszálykodásra vágyik az ember, ha pedig a fenekére koppintanak fehér kesztyűvel, csak azért, mert nem hajlandó az ajtón belépve rögtön elregélni, hogy mi a problémája, akkor legszívesebben kiszaladna a világból.

A minimális dolgokból, amiket a kiegyensúlyozott kommunikációért még egy férfi is igazán megtehet, nem kell engedned. Sőt, érdemes időnként a sarkadra állnod, és igenis a szemére vetni, hogy miért futamodik meg állandóan a viták elől, de arra ügyelj, hogy ne változz házisárkánnyá. A pasi ugyanúgy kényelmet és nyugalmat szeretne otthon, mint te, és nem állandó feszültséget és veszekedést. Legyen tehát egy határ, ahol te is kompromisszumot kötsz, és ne harapd le a fejét csak azért, mert egyszer nem kitörő jókedvvel érkezett haza.

Élére állítva

A rend ellen nincs kifogása a pasinak. Végtére is éppen attól lesz egy lakás otthonos, hogy a dolgoknak megvan a maguk helye, és nem facér összevisszaságban tornyosulnak a széthagyott magazinok az előszobában. Ha tehát ügyelsz a tisztaságra és a tárgyakra, az a pasinak is kellemes, egészen addig, amíg ez nem megy el odáig, hogy kiborulsz, amikor a kést fordítva rakja be a fiókba. Ekkor megkívánja bizony a manus a nosztalgikus legényéletet egy pillanatra, ahogy benned is minden széthagyott zoknival egyre jobban telik a pohár.

A párkapcsolat örök harc is lehet, ahol mindig találhatsz olyan dolgokat, melyeket elviselhetetlennek tartasz partneredben, ezeknek azonban többnyire van másik oldaluk is.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Éppen ezért érdemes a kompromisszumot keresnetek, és nem arra törekedni mindenáron, hogy valamelyikőtök akarata érvényesüljön. Zavaró dolgai minden embernek vannak, melyekből engedned kell, de azt a részét ne add fel rigolyáidnak, mely szerves részét képezi személyiségednek.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük