Hogyan becézed a szerelmedet?

Így hat a kapcsolatotokra!

Kedveskedni a simogatás mellett szavakkal is lehet. De a becenevek valóban erősítik a kapcsolatot?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokat lehet vitázni arról, hogy melyik a ciki, és melyik a legfrappánsabb becenév, különös tekintettel arra, hogy milyen sztereotip tartalom ragad az egyes megnevezésekre. Ezek szerint a kedvesem az ódivatú, a cicám pedig a nagyon csajos, nem is beszélve azokról az egyedi szavakról, melyeket sokan nevetségesnek tartanak. De a legtöbben a kritikus tábor tagjai közül is becéznek, hiszen, ha tipikusak is, ezek a szavak arra hivatottak, hogy erősítsék a kapcsolatot.

Tudd meg, a ti szavatok milyen hatással van rátok!

Persze lehet, hogy ebből te csak annyit érzel, hogy jólesik nem csupán simogatással és csókokkal, de szavakkal is kedveskedni partnerednek, és az a pillanat, amikor ő is viszonozza ezt a gesztust, majdnem olyan, mint az, amikor először mondja ki, hogy szeret. Az egyes becenevek azonban nemcsak egy újabb lépcsőfokát jelentik kezdetben szerelmeteknek, de később kapcsolatotokról is árulkodhatnak. Tudd meg, a ti szavatok milyen hatással van rátok!

Egyedi szó

Ha úgy hívod a szerelmedet, ahogy senki más nem nevezi a partnerét, az nemcsak a részedről vall élénk fantáziára, de a kapcsolatotokra is jó hatással lehet. A nevéből egy kis módosítással alkotott szó, illetve az önálló fantáziaszavak személyessé, ugyanakkor intimmé tehetik viszonyotokat, akár hosszútávon is. Hiszen az egyedi kifejezések nem használódnak el soha, és hosszú idő elteltével is hangsúlyozzák összetartozásotokat.

Ami azt illeti, egy sajátos kifejezés nehezebben kopik el, mint a folyton emlegetett szeretlek, ha tehát hasonló szót használtok egymásra, az nemcsak az összetartozásotokat szimbolizálhatja, de minden egyes alkalommal árulkodik érzelmeitekről is. A különleges becenév mindazt jelképezi, amit akkor éreztetek egymás iránt, amikor megalkottátok a szavakat, és használatával akár a nehezebb időkben is visszahozhatjátok ezt a régi lángolást.

Nem üresedik úgy ki, mint a drágám vagy az életem, azonban ezek a kifejezések csak kettőtökre tartoznak. Ami kettesben szívmelengető név, és felér egy kedves simogatással, az mások számára akár vicces is lehet, ha pedig kínos helyzetbe hozzátok egymást a legkedvesebb szóval, pillanatok alatt elveszítheti a varázsát.

Életem, Drágám, Kedvesem, Kicsim

Ha nem jut eszedbe egy teljesen egyedi szó, a leggyakrabban használt becenevek közül is válogathatsz. Ezeknek megvan az az előnyük, hogy nem teheted velük közröhej tárgyává a pasidat, ugyanakkor, akár az egyedi szavak, erősítik a kapcsolatotokat. Sajnos azonban megvan a hátránya is annak, hogy ugyanolyan általánosak ezek a kifejezések, mint a szeretlek: legalább annyira könnyen kopnak el, és ezzel együtt a kapcsolat is megszürkülhet. Ha tehát szeretnéd, hogy erősítsék a szerelmet, ne kereszteld át a partneredet drágámra, hanem tartsd meg a becenév mellett a keresztnevét is.

Amennyiben alkalomfüggő, hogyan hívod, sokatmondó lehet a kedveskedő kifejezés, de, ha az ágyban és a veszekedés közben is ugyanúgy becézed, a legjobb szándékod ellenére is megtelhet feszültséggel a név. Ebben az esetben pedig lehet, hogy többé nem a kapcsolat szép élményeit idézi fel a megszólítás, hanem inkább a hideg fut végig partnered hátán, amikor meghallja a becenevét. Ha nem akarod, hogy a kedvesem szó közétek álljon, használd a megfelelő időben: amikor a tetteken túl valami plusszal is kényeztetni szeretnéd.

Fontos!
A leggyakrabban használt becenevekhez bizonyos sztereotípiák is társulnak, ami adott esetben a kapcsolatotokba is beszűrődhet. Érdemes tehát fontolóra venned, hogy a hivataloskodó drágám, a cuki nyuszi vagy az extrém saját szóval illeted a pasidat, netán megtartod egyszerűen a keresztnevét, ami, ha nem is húzza közöttetek szorosabbra a szerelem szálait, nem is gyengíti azokat.

Nyuszi, Mókus, Cica

Az állati becenevek alapvetően nem a férfiak kedvencei, már, ha rájuk próbálja ragasztani őket egy nő. Annál többször használják ők, amikor partnerüknek szeretnének kedveskedni, de persze az sincs kizárva, hogy nálatok ezek férfi-női oldalon egyaránt népszerűek. Ha csak te becézed valamilyen állat nyomán a párodat, az arra utal, hogy nem éppen ő az, aki a nadrágot hordja, vagyis nem kell a szomszédba menned egy kis határozottságért.

Ugyanakkor a túlzásba vitt verbális ajnározás az intimitás rovására is mehet, és előfordulhat, hogy a mókuska fokozatosan átváltozik a lepedő császárából testi-lelki jóbaráttá. A jóbarát azonban semmi esetre sem szexi: néha tehát nem árt egy kis távolságot megtartani ahhoz, hogy ébren maradjon a tűz a kapcsolatban.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ezért is érdemes a beceneveket óvatosan használni, hiszen olyanok lehetnek, mint az elhamarkodott összeköltözés: látszatra összekovácsolnak, azonban a valóságban megvan az árnyékos oldala is a túl szoros kapcsolatnak.

Ezt is szeretjük