Így változtatja meg a testet a szerelem - Nem csak pillangókat érzel tőle a gyomrodban

Nemcsak a boldogságszintet, de az egészséget, a fájdalomérzetet és még az alvást is befolyásolja a szerelem.

szerelem cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Remegő, elgyengült térdek, izgalom, pillangók a gyomorban - mindenki ismeri ezeket a szerelemmel kapcsolatos kliséket attól függetlenül, hogy átélt-e már hasonlókat. És bármilyen meglepő is, ez az érzés nem csak így hathat ki a testre.

Ahogyan a szexnek is van jó néhány szokatlan és pozitív következménye a szervezetre nézve - amiket ide kattintva el is olvashatsz -, úgy magának a szerelemnek is.

Így változtatja meg a testet a szerelem

A szerelem első, legintenzívebb időszakában olyan biokémiai folyamatok zajlanak le a testben, amik hatással vannak az agyra, a szervezetre és akár az egész viselkedésre is. Kattints a képekre, és olvasd el, milyen változásokat eredményez benned. Nemcsak a boldogságszintet, de az egészséget, a fájdalomérzetet és még az alvást is befolyásolja.

Olvass tovább! Ez történik az agyban szex közben

A szex bizonyítottan olyan hatással van a testre, mint a drogok. A tudósok pedig elárulták, miért annyira élvezetes a szeretkezés.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük