18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Erre panaszkodik a legtöbb férfi a szexben - Mi hiányzik nekik?

Lehet, hogy nem mondja el, de szeretné, hogy te is ezt tedd? Ismerd meg a vágyait!

Bár a köztudatban az él, hogy a nők azok, akik szemérmességből nem beszélnek a szexuális vágyaikról és szükségleteikről, valójában a férfiak sem mindig tudnak nyíltan beszélni arról párjuk társaságában, ha valami zavarja őket az intim együttlétek során. 

Míg a nyílt kommunikáció a jól működő szexuális élet alapja, az elfojtott elégedetlenség és a sorozatos félreértések hosszú távon akár a kapcsolat elmérgesedéséhez is vezethetnek. Egy igazán tökéletes kapcsolatban nem árt tisztában lenned azzal, hogy miből mennyire vágyik partnered, még akkor is, ha gyanúsan terelni kezd, amikor a szexről esik szó. Cikkünkben ezért az őket leginkább zavaró tényezőket gyűjtöttük össze.

Amikor nem elég

Gyakran előfordul, hogy a kapcsolat remekül működik a mindennapokban, az összhang a külvilág számára is hibátlannak tűnik, az ágyban azonban a partnerek valahogy mégsem találnak egymásra. Ennek forrása a legtöbbször az eltérő szexuális étvágy. A férfit és a nőt egyaránt zavarhatja az, ha a szeretkezés minősége és mennyisége számára nem kielégítő.

Az alacsony libidót azonban többségében teljesen külső tényezők okozzák, ezért különösen fontos, hogy azok mielőbb felszínre kerüljenek. Gyakran előfordul, hogy egy lezáratlan fejezet miatt nem tudja magát elengedni az ágyban a más területeken egyébként kifogástalan társ, de az sem ritka, hogy egy tudat alatti szorongás veti vissza a vágyakat. A pszichológiai okok mellett természetesen a szexuális teljesítmény hiányosságai, illetve a nem eléggé élvezetes technikák és az elvárások különbsége is akadályozhatja a harmónia létrejöttét, ami viszont együtt hamar orvosolhatóvá válik.

Ha a nő nem kezdeményez

Sokan máig úgy tartják, hogy az élet minden területén, így az ágyban is a férfinak kell megtennie az első lépést, ami az első együttlétek gátlásain még átsegíthet, később azonban a férfiak többsége izgalmasnak találja, ha a nő veszi a kezébe az irányítást. Ez a lépés egyfajta visszajelzést is jelent számukra, ami ha soha nem történik meg, az önbizalmuk is csorbát szenvedhet, mégis csak nagyon kevesen hívják fel partnerük figyelmét erre az igényükre. Arról nem is beszélve, hogy az elégedettség látszólagos hiányában arra sem számítanak majd, hogy társuk vevő lenne az újdonságok kipróbálására.

A nő részéről viszont szintén összetett ez a döntés, hiszen nem könnyű egyértelműen leszűrni, hogy a kapcsolatban mely ponton jött el a kezdeményezés ideje, és mikortól várja el a férfi a kezdeményezést. A gátlás oka legtöbbször abból fakad, hogy a magasabb szexuális étvágyú nőket a társadalom hamar könnyelműnek bélyegzi, ez pedig sohasem válik kívánatos titulussá. Az irányítás elutasítása pedig akár egy korábbi visszautasítás emlékéből vagy egy rossz élményből is eredhet, ezért fontos, hogy mindig biztosítsd a partneredet vonzalmad őszinteségéről!

Nem mozdul, csak fekszik

Az aktivitás hiánya szintén rendkívül kritikus pont a férfiak szexuális igényeiben. Rengeteg férfi panaszkodik arról, hogy partnere mozdulatlanul fekszik az ágyban, és az együttlétek alatt egyedül ő dolgozik, visszajelzés hiányában viszont az ő kedve is lankadni kezd. Holott a többség nem is komoly lepedőakrobatikát vár el: a hangok, a mozdulatok, a simogatás és a mozgalmasabb szexpózok garantáltan minden szeretkezést izgalmasabbá tesznek a felek számára, az ebből fakadó elégedettség pedig a jól működő kapcsolat zálogává válik általa.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A nőkben ugyanolyan sok gátlás élhet az aktivitásban, mint a fentebb említett kezdeményezőkészségben. Mivel a hangosan sikítozó, durván vonagló nőket a pornófilmek szereplőivel vagy a feslett erkölcsű nőkkel azonosítják, akadnak szép számmal olyanok, akik inkább hang nélkül, passzívan élvezik a szeretkezést. Az arany középút azonban kockázatok nélkül izgatja fel a férfit, ezért a félénkebbeknek is érdemes legalább néhány szót a fülébe suttogni, szex közben néha felülre kerülni, esetleg megpróbálkozni egy aktívabb csípőmozgást igénylő pozitúrával.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük