A járás elárulja, mennyi és milyen orgazmusa van valakinek: kutatók szerint ez mutatja meg
A kutatók szerint a járásod beszédes lehet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Elsőre kissé furcsának hangozhat, de a Nyugat-skóciai Egyetem kutatója, Stuart Brody és belga kollégái a nők járásából próbáltak következtetni a szexuális életükre, illetve orgazmuskészségükre.

A kutatás kis mintán készült, de az eredmény érdekes, ugyanakkor nem biztos, hogy érdemes messzemenő következtetéseket levonni belőle.

A kutatási módszerük

A kutatás során 16 belga egyetemista nőt vizsgáltak: először kitöltettek velük egy kérdőívet a szexuális magatartásukról, majd felvették videóra, amint sétálnak. A felvételeket aztán két olyan szexológus professzor és további két kutatási asszisztens elemezte ki, akiknek nem volt tudomásuk a kutatásban részt vevő nők szexuális életéről, illetve az általuk leírt orgazmusról.

Ezt állapították meg

A szexológusok végül 80%-ban helyesen következtettek arra, hogy a nők képesek-e a hüvelyi orgazmusra. Arra jutottak továbbá, hogy a lépések hossza, valamint a csigolya forgása nagyobb volt a vaginális orgazmust átélt nőknél. A tanulmány szerzői szerint az átélt gyönyör miatt lazábbak az izmok, és ez mind a járásban, mind a testtartásban megmutatkozik. Ugyanakkor felvetették azt is, hogy az izmok lazasága miatt képesek egyes nők a hüvelyi orgazmusra, itt megfordították tehát az okot és az okozatot.

A kutatók szerint ez egy jó kiindulási pont ahhoz, hogy jobban megértsék és kezelni tudják az orgazmusgátló tényezőket. Azonban azt se felejstük el, hogy mindenféle orgazmus központja a csikló, ami így is, úgy is részt vesz a kellemes folyamatban, így semmi baj nincs azzal, ha valaki annak ingerlésével éli át az orgazmust.

Ezt is szeretjük