18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 gyakori tévhit az orgazmusról - Ne higgy el mindent, amit hallasz
Sajnos sok nő hisz téves információknak az orgazmussal kapcsolatban. (18+)

Rengeteg tévhit kering a női orgazmust illetően, melyeket sokan evidenciának vesznek, pedig nem sok közük van a valósághoz, így csak felesleges félreértésekre adnak okot. Olvasd el, melyek a leggyakoribbak, és miért!

Az orgazmus hiánya normális

Sok nő belenyugszik, ha nem él át orgazmust az aktus során, és hajlamos elkönyvelni, egyszerűen képtelen rá. Tény, hogy a csúcspont bekövetkezése rendkívül összetett biológiai folyamat, de közel sem tekinthető normálisnak vagy elfogadhatónak a hiánya, sőt, akár testi problémára is visszavezethetőek a szexuális gondok. Ezt azonban szakorvos állapítja meg.

Ha a nők mégis beletörődnek a hiányába, az előbb vagy utóbb ahhoz vezet, már a partnerük sem töri magát, hogy gyönyört szerezzen - mintha egy ki nem mondott megegyezés alakulna ki közöttük. Ez azonban nem megoldás, mert igenis dolgozni kell azért, hogy mindkét félnek jó legyen, hiszen a szeretkezés lényege a kölcsönös örömszerzés.

Ilyenkor ajánlott új pózokat és technikákat kipróbálni, de probléma esetén akár szexuálterapeuta segítségét is igénybe lehet venni. Továbbá azzal sem árt tisztában lenni, hogy orvosolható lelki tényezők is állhatnak a háttérben.

A hüvelyi orgazmus a rendes orgazmus

Sokan gondolják azt, hogy csak a hüvelyi orgazmus számít igazinak. Mivel a puszta behatolás sok nőnél nem váltja ki, így sokat kell dolgozni azért, hogy a felek egymásra hangolódásának köszönhetően a nő is átélje ezt a fajta gyönyört.

Bár a hüvelyi orgazmus hiánya esetén sokan még mindig zavarba jönnek, cseppet sem szégyellnivaló dologról van szó. Ennek ellenére ilyenkor szokott előfordulni az, hogy inkább a férfi kerül előtérbe, pedig más módon - manuális vagy orális úton - is orgazmushoz lehetne juttatni a nőt.

Hüvelyi orgazmus csak méretes pénisszel érhető el

Nem feltétlenül a méret a lényeg, sőt, egy vékonyabb pénisz is csodákra képes, ha ügyesen használja a férfi. Ez akkor is igaz, ha a pénisz rövidebb. Tehát teljesen mindegy, hogy rövid vagy vékony mérettel rendelkezik a partner, egy jó technika sokkal többet számít. Arra is érdemes hangsúlyt helyezni, hogy a klitorisz szerepe a hüvelyi orgazmus esetén sem esik ki teljesen, mert egyes pózokban és kutatók szerint behatoláskor az is kap ingerlést - így rásegítésnek, a hüvelyi orgazmus könnyebb eléréséhez szintén jó.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük