Láthatatlan vagy a férfi számára?

4 módszer, melytől ez változhat

Ha úgy érzed, nem sikerül annyira magadra vonnod a férfiak figyelmét, amennyire szeretnéd.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma már kissé korszerűtlen, de a köztudatban még mindig uralkodó az a vélekedés, amely szerint az ismerkedős szakasz indító cselekménye a férfit illeti meg: vagyis az ő dolga megtenni az első lépést, mert a kezdeményező nő legfeljebb a kétségbeesés érzését sugározza, ha nem kapja meg azonnal a könnyűvérű bélyeget.

Pedig nem törvényszerű, hogy a női kezdeményezés illúzióromboló legyen a férfi számára, flörtöt nemcsak csupasz érzelemnyilvánítással vagy rámenős taktikával lehet indítani, vannak egészen finom és trükkös megoldások is, amelyekkel könnyen érsz célba.

A kritikus két másodperc

A párkapcsolati tanácsadók egybehangzó véleménye csak ráerősít arra, amit a pszichológusok már régóta hangoztatnak: hogy tudniillik az első benyomás intuitív ítéletét alig két másodperc alatt hozzuk meg. Vagyis, ha összefutsz egy pasival, szinte rögtön kiderül, hogy egymásra rezonáltok-e, vagy sem. Ettől persze még nincs halálra ítélve a viszony akkor sem, ha nem jelez a kémia, de miért ne használnád ki az első pillanatokat.

Ha eddig idegen volt tőled az önmarketing, most tegyél róla, hogy a csomagolás figyelemfelkeltő és kifogástalan legyen: bár valószínűleg nem a piros rúzsodba szeret bele, de egy-egy feltűnő részlet rád tapasztja a férfitekinteteket, ami eleve pluszpont az indulásnál. Játssz a ruhadarabokkal és a kiegészítőkkel, most ezek is kommunikációs eszközök.

Intellektuális kacérság

Gyakran megesik, hogy a közelben táborozik a potenciális nagy Ő, a nő mégsem tudja megközelíteni, hiszen nem mindenki szereti a direkt akciókat.

Ilyenkor szükség lehet valami ürügyként szolgáló cselekvésre, ami majd alapot teremthet a csevejre: a legjobb mézes madzag ezekre a szitukra egy könyv vagy újság, amibe belemerülhetsz akár nyilvános helyen is. Utazás közben, vagy ha éppen várakozol, kapj elő valami olvasnivalót, így a szellemi feltöltődés mellett beszédtémát is teremthetsz.

High-tech flört

Ha csak otthon ücsörögsz, vagy a barátnőkkel kávézgatsz, kicsi az esélye annak, hogy bevonzod a jövőbeni párkapcsolatot, arra pedig még kevesebb, hogy megismerj egy hús-vér férfit. Kivéve, ha sutba dobod a befagyott sztereotípiákat a webes társkeresésről, és bizalmat szavazol a módszernek. Stílustól és vérmérséklettől függően különféle randiszájtokból válogathatsz, ahol nemcsak fotók, de érdeklődési kör vagy éppen csillagjegy alapján is szűrheted a jelölteket. Ezeken az oldalakon olyan pasikra is rábukkanhatsz, akikkel egyébként talán sosem futnál össze, de a hasonló zenei ízlés, egy könyvélmény vagy akár közös hobbi is lehet a szimpátia alapja.

Ha szívesen kipróbálnál valami különlegeset, kattints a www.eHarmony.com oldalra, ahol a rendszer egy világméretű adatbázisból keresi meg a hozzád leginkább passzoló férfit. A regisztrációs lapon kifaggatnak a legapróbb részletig, személyiség- és IQ-teszteket kell kitöltened, majd az alapos vallatás után megkapod a listát arról a tíz pasiról, aki a potenciális másik feled lehet - ezután már rajtad a sor.

Vadássz terepen!

Bármilyen banálisnak tűnik is az ötlet, mégis hasznos: ha pasival akarsz találkozni, akkor keress fel olyan helyeket, ahol a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó hímek aránya. A leendő párod aligha kopogtat hívatlanul az ajtódon, ezért te se várj otthon a csodára: vasárnap például ahelyett, hogy szerelmesfilm-maratont rendeznél, mozdulj ki a barátnőiddel.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Még az is megeshet, hogy egy műszaki boltban találsz rá a párodra: ha mondjuk valami high-tech kütyüt vásárolsz, máris megvan az apropója a beszélgetésnek. Melyik pasi ne ajánlaná fel a segítségét, ha látja, hogy tanácstalanul válogatsz?

Ezt is szeretjük