Kis melltartológia férfifejjel: mi a szexi, mi a gagyi?

A melltartó az egyik utolsó ruhadarab, ami szex előtt lekerül rólad, nem mindegy tehát, hogy milyet hordasz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A férfi jó esetben nem utálja magát. A férfi a melltartók közül a legmelltartóbb. E kettő kijelentés összegéből világosan látszik tehát, hogy a férfi kedvenc melltartója önnön maga: tessék csak megnézni, mikor nincs közelében mell egy fia sem. Rögvest sörök markolászásába kezd. Bánatában. Kimondhatjuk tehát: a férfi a mell hiánya okából iszik. És kész.

Kis melltartótöri

Kezdetben vala a viktoriánus fűző, mely egészen az 1910-es évekig szinte egyeduralkodóként őrködik a fehérneműpiac alapvetően matriarchális társadalmán. 1914-ben aztán egy Mary P. Jacob nevű asszonyság mondá: legyen világosság! És megépítette némi lószőr és acélrugók felhasználásával a legelső melltartóként elhíresült Lemon-Cup-ot.

Az, hogy a húszas években a gyorsan népszerűvé lett kebelformálók alapvetően fiúsítani, vagyis szoborszerűen, már-már hellenisztikusan lelapítani lettek kitalálva, a tudorok szerint a charleston egyik, azóta kicsit randává lett szépségpöttye. Mindenesetre itt is megjelenik már a melltartók egyik alapvető szerepe: mely pedig a formálás. Ott volt például Rita Hayworth, a negyvenes évek szexszimbóluma, akin végül már volt is mit.

Ekkor vagy talán vele jönnek divatba a ma már minimum megmosolyogtató, csúcsos-kosaras, viselőjüket elmeháborodott páncélos lovaggá avató kebelkasok. Tartják is magukat jó sokáig - bizonyítékul legyen erre például Janet Leigh, aki az 1960-as Pszicho nyitójelenetében egy hasonló konzervdobozból néz búsan John Gavinre föl. Az emlegetett tudorok szerint ez volt ennek a típusnak a búcsúpuszija is egyébként.

A hippiféle pőreség mellett a melltartó végül a különféle elasztikus anyagok, a kényelem ígéretével sunnyogott vissza a szebbik felsőtestre. A '90-es években benyomult a modern, immár nem csúcsosított push-up: innen aztán nincs megállás. Robbanás a melltartópiacon. Fejüket kapkodó férfiak. Selyembe fulladás. Csipketerror. A polcolt mellek világában az úr irgalmazzon a szemeinknek.

A gagyi - szilikonpánt és push-up

Ismerik, amikor a szilikonpánt, a push-up meg a szamojéd apáca bemennek a kocsmába? Na, ismeri a hapsi is, csak a poénnal van úgy, hogy nem érti, nem érti, és csak néz, mint mikor Szex és New York-maratont ad a tévé, igen, a mozifilmeket is. Legyünk túl tehát a nehezén, vagyis a lehordáson és a gúnyokon: a szilikonpánt a létező legidiótább dolog, közvetlenül a pokémonok mögött. Mondom: áll a férfi, néz, az albatrosz a szájába toj, ő meg akkor se kapiskálja, hogy mi a fene van.

A szilikonpánt már filozófiájában sántít. Úgy értem: vaknak kellene lenni, és akkor nem szúrná a szemem ki. Némának, és akkor nem gúnyolódnék röhögve rajt. Szóval minek ez? Való mire? Az ideát már régóta terjeszti a kocsmai férfinép: a szilikon vegyületcsalád - mely nem tévesztendő össze a szilícium nevű elemmel - vegyjele: Si - a női szem számára láthatatlan, sosem létezett izé.

Nincsen, látására az asszonyi tekintet egyszerűen nincs berendezkedve. Szilikonvakság. A nőket holmi bájkonszernek egyszerűen átverték, most meg röhögnek a markukba.

A gagyiba sorolná a férfitársadalom tán a push-upot - ha nem érezné pofátlanságnak a dolgot kicsit. Ismerünk ám legendákat arról, mi mindent tömött gatyába egy-egy kisebb doronggal megáldott, szerencsétlen kantárs randi előtt, hogy nagyobbnak lássék, ha matatásra kerülne a sor - nem került egyébként. És mennyivel nevetségesebb már ez.

Inkább kínoska a push-up, mint röhej. Mindenhonnan a tökéletes női test muszájságát ordítják a lányok fülébe - hát az asszonyka naná, hogy töm. Míg ugye, mi már jó régen megmondtuk erről a véleményünket, hát leárazás volt valahol, hogy nem olvasták?

Milyen a tökéletes nő?

Tudni szeretnéd, hogy érdemes-e egy trükkös melltartóval nagyobbnak mutatni a cicidet? Ha kíváncsi vagy, hogy a párkeresés során a külsőségek vagy a belső tulajdonságok számítanak inkább a pasinak, nézd meg videónkat!

Ami pedig szexi

Ízlésről vitatkozni a legnagyobb botorságok egyike. Elvitatkozhatunk azon, hogy melyik a jobb, a pisztácia vagy a csoki, sokra nem jutnánk. Egyszerűbb tehát megegyezni: mind a ketten szeretjük a fagyit.
Így van valahogy a férfi a nagy melltartókérdéssel. Ami pedig szép, az általában magától értetődő, baj csak a fentebb felemlegetett túlragozásokkal lehet, lássák például sorok íróját, aki olyankor annyira nagyon szeretne tetszeni, hogy egy mondatból kikeveredni is csak alig-alig képes. Ugyanaz a dalszöveg, csak más műfaj ez. Ami egyszerű, szimplán kedves, az taszító nem lehet. Inkább tetszetős.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezért szavaz a férfi a melltartótlanságra például. De még inkább, ha ügyes kis trükkökkel él a lány: csipkékkel, például. Vagy holmi bébidollal. A kismellűség büszke, sportmelltartós felvállalása láttán a férfi elégedetten hümment, majd falni kezd. A melltartó hab legyen a tortán, ezt szeretném mondani csupán.

Ezt is szeretjük