Kis melltartológia férfifejjel: mi a szexi, mi a gagyi?

A melltartó az egyik utolsó ruhadarab, ami szex előtt lekerül rólad, nem mindegy tehát, hogy milyet hordasz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A férfi jó esetben nem utálja magát. A férfi a melltartók közül a legmelltartóbb. E kettő kijelentés összegéből világosan látszik tehát, hogy a férfi kedvenc melltartója önnön maga: tessék csak megnézni, mikor nincs közelében mell egy fia sem. Rögvest sörök markolászásába kezd. Bánatában. Kimondhatjuk tehát: a férfi a mell hiánya okából iszik. És kész.

Kis melltartótöri

Kezdetben vala a viktoriánus fűző, mely egészen az 1910-es évekig szinte egyeduralkodóként őrködik a fehérneműpiac alapvetően matriarchális társadalmán. 1914-ben aztán egy Mary P. Jacob nevű asszonyság mondá: legyen világosság! És megépítette némi lószőr és acélrugók felhasználásával a legelső melltartóként elhíresült Lemon-Cup-ot.

Az, hogy a húszas években a gyorsan népszerűvé lett kebelformálók alapvetően fiúsítani, vagyis szoborszerűen, már-már hellenisztikusan lelapítani lettek kitalálva, a tudorok szerint a charleston egyik, azóta kicsit randává lett szépségpöttye. Mindenesetre itt is megjelenik már a melltartók egyik alapvető szerepe: mely pedig a formálás. Ott volt például Rita Hayworth, a negyvenes évek szexszimbóluma, akin végül már volt is mit.

Ekkor vagy talán vele jönnek divatba a ma már minimum megmosolyogtató, csúcsos-kosaras, viselőjüket elmeháborodott páncélos lovaggá avató kebelkasok. Tartják is magukat jó sokáig - bizonyítékul legyen erre például Janet Leigh, aki az 1960-as Pszicho nyitójelenetében egy hasonló konzervdobozból néz búsan John Gavinre föl. Az emlegetett tudorok szerint ez volt ennek a típusnak a búcsúpuszija is egyébként.

A hippiféle pőreség mellett a melltartó végül a különféle elasztikus anyagok, a kényelem ígéretével sunnyogott vissza a szebbik felsőtestre. A '90-es években benyomult a modern, immár nem csúcsosított push-up: innen aztán nincs megállás. Robbanás a melltartópiacon. Fejüket kapkodó férfiak. Selyembe fulladás. Csipketerror. A polcolt mellek világában az úr irgalmazzon a szemeinknek.

A gagyi - szilikonpánt és push-up

Ismerik, amikor a szilikonpánt, a push-up meg a szamojéd apáca bemennek a kocsmába? Na, ismeri a hapsi is, csak a poénnal van úgy, hogy nem érti, nem érti, és csak néz, mint mikor Szex és New York-maratont ad a tévé, igen, a mozifilmeket is. Legyünk túl tehát a nehezén, vagyis a lehordáson és a gúnyokon: a szilikonpánt a létező legidiótább dolog, közvetlenül a pokémonok mögött. Mondom: áll a férfi, néz, az albatrosz a szájába toj, ő meg akkor se kapiskálja, hogy mi a fene van.

15 szexi hancúrkellék, amivel tűzbe hozhatod a pasid

Nézegess képeket!

Elolvasom

A szilikonpánt már filozófiájában sántít. Úgy értem: vaknak kellene lenni, és akkor nem szúrná a szemem ki. Némának, és akkor nem gúnyolódnék röhögve rajt. Szóval minek ez? Való mire? Az ideát már régóta terjeszti a kocsmai férfinép: a szilikon vegyületcsalád - mely nem tévesztendő össze a szilícium nevű elemmel - vegyjele: Si - a női szem számára láthatatlan, sosem létezett izé.

Nincsen, látására az asszonyi tekintet egyszerűen nincs berendezkedve. Szilikonvakság. A nőket holmi bájkonszernek egyszerűen átverték, most meg röhögnek a markukba.

A gagyiba sorolná a férfitársadalom tán a push-upot - ha nem érezné pofátlanságnak a dolgot kicsit. Ismerünk ám legendákat arról, mi mindent tömött gatyába egy-egy kisebb doronggal megáldott, szerencsétlen kantárs randi előtt, hogy nagyobbnak lássék, ha matatásra kerülne a sor - nem került egyébként. És mennyivel nevetségesebb már ez.

Inkább kínoska a push-up, mint röhej. Mindenhonnan a tökéletes női test muszájságát ordítják a lányok fülébe - hát az asszonyka naná, hogy töm. Míg ugye, mi már jó régen megmondtuk erről a véleményünket, hát leárazás volt valahol, hogy nem olvasták?

Milyen a tökéletes nő?

Tudni szeretnéd, hogy érdemes-e egy trükkös melltartóval nagyobbnak mutatni a cicidet? Ha kíváncsi vagy, hogy a párkeresés során a külsőségek vagy a belső tulajdonságok számítanak inkább a pasinak, nézd meg videónkat!

Ami pedig szexi

Ízlésről vitatkozni a legnagyobb botorságok egyike. Elvitatkozhatunk azon, hogy melyik a jobb, a pisztácia vagy a csoki, sokra nem jutnánk. Egyszerűbb tehát megegyezni: mind a ketten szeretjük a fagyit.
Így van valahogy a férfi a nagy melltartókérdéssel. Ami pedig szép, az általában magától értetődő, baj csak a fentebb felemlegetett túlragozásokkal lehet, lássák például sorok íróját, aki olyankor annyira nagyon szeretne tetszeni, hogy egy mondatból kikeveredni is csak alig-alig képes. Ugyanaz a dalszöveg, csak más műfaj ez. Ami egyszerű, szimplán kedves, az taszító nem lehet. Inkább tetszetős.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezért szavaz a férfi a melltartótlanságra például. De még inkább, ha ügyes kis trükkökkel él a lány: csipkékkel, például. Vagy holmi bébidollal. A kismellűség büszke, sportmelltartós felvállalása láttán a férfi elégedetten hümment, majd falni kezd. A melltartó hab legyen a tortán, ezt szeretném mondani csupán.

Ezt is szeretjük