18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Így lehet több orgazmusod

Ha nehezen jutsz a csúcsra

Ha elégedetlen vagy az ágyban, fontold meg a következőket, nem mindig ördöngösség a gyönyör.

Annak ellenére, hogy a legtöbb tabu már ledőlt a szexről való beszédben, és lassan mindenki számára világossá vált, hogy a női orgazmus komplexebb a férfiénél, még mindig akadnak szép számmal csajok, akiknek nem jön könnyen a gyönyör.

Az anorgazmia, vagyis a szexuális kielégülés hiánya a nők 10-15%-át egy életen át kísérti, 20-25 % pedig csak szituatív módon, ritkán vagy csak nagyon lassan és nehézkesen éli át az orgazmust.

Az okok között persze lehetnek biológiai, kulturális vagy pszichés tényezők is, de ahhoz, hogy eredményt érj el, első körben ne kézikönyvízű szextrükkökkel próbálkozz, hanem gondold át a következőket!

Mitől indulsz be?

Ha csak szituációs anorgazmia kínoz, azaz bizonyos helyzetekben blokkolsz le, akkor nem lesz nehéz dolgod: idézd fel azokat a pillanatokat, amikor sikerült csúcsra jutnod! Tedd fel magadnak a következő kérdéseket: volt valaha szexuális együttlét során olyan szitu, amikor könnyen jött az orgazmus? Esetleg önkielégítés közben? Vibrátor kellett hozzá? Milyen területek érintése hatott rád pozitívan?

Ha te magad nem ismered a kulcsot saját orgazmusodhoz, akkor a partnerednek még nehezebb lesz felfedeznie, ha csak a sötétben tapogatózik. De akkor se ess kétségbe, ha merőben idegen neked a gyönyör. Keresd azokat a pontokat, amelyek érintése kellemes érzéssel tölt el, mert arra lesz a helyes út. Már csak meg kell tanulnod a saját testnyelvedet!

A gyönyör fejben dől el

Ne csodálkozz azon, hogy belemerevedsz a szexbe, ha a pásztorórákat feszültségek közepette igyekszel begyömöszölni a napjaidba.

Az orgazmus első számú akadálya éppen a stressztől zsibongó elme: akár a munkahelyi feszkót viszed haza, akár párkapcsolati probléma gyötör, vagy egyszerűen csak negatív testképpel a fejedben bújsz ágyba, ne várd a nagy durranást. Befeszülve képtelen leszel élvezni a szexet.

Igyekezz elhagyni minden kétséget és aggodalmat, lazulj el, és ami a legfontosabb, ürítsd ki az elméd: ne csak a bevásárlólistát meg a másnapi értekezletet, de magát az orgazmuskényszert is töröld a tudatodból! Engedd el magad, és csak a pillanatnyi élményre koncentrálj, hogy a szex ne erőltetett menet legyen, hanem valódi élvezet!

Ne hajszold a helyes orgazmust!

Freud különbséget tett klitoriális és hüvelyi orgazmus között, mégpedig úgy, hogy rangsort állított fel a kettő között: szerinte előbbi a kéjnek csupán egy kezdetleges, éretlen fajtája, az igazi, mély gyönyör pedig csakis a vaginán keresztül lehetséges.

Így nem csoda, hogy nők tömkelege érezte magát az éretlen gyönyör kategóriába préselve, és görcsölt azon, hogy elérje a vágyott csúcsok csúcsát.

Azóta azonban kiderült, hogy minden női orgazmus ugyanabból a pontból indul ki, ezért felesleges hajszolnod az úgymond helyes utat, a végső kéj ugyanis nem korlátozódik csupán a behatolásra, elérheted klitoriszon vagy akár még a melleid izgatásán keresztül is.

Válts életmódot!

Ha eddig úgy gondoltad, az alkohol feszültségoldó hatása egyenes arányban mozog az orbitális szexszel, akkor ideje újraprogramoznod: az alkohol, a cigi és a drog ugyanis nemcsak hogy nem segíti, de rontja is a szexuális kielégülés esélyeit.

A dohányzás miatt korlátozódik a véráramlás a nemi szervek irányában, az alkohol pedig negatívan befolyásolja a hüvely nedvesedését, így hiába lazulsz el időlegesen, valójában még nehezebb lesz csúcsot döntened. Ellenben a sportos, egészséges életmóddal megduplázod az esélyeket.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Irány a doki!

Végül, bármilyen intimnek és hálószobatitoknak érzed is a témát, ha minden más tényezőt kizártál, és még mindig nem jön a gyönyör, keresd fel az orvosod, akivel sorra vehetitek a biológiai faktorokat is. Hiszen meglehet, hogy valamilyen betegség áll a háttérben, ami viszont mindenképpen orvosért kiált: sokszor okozhat például a cukorbetegség orgazmuszavart, de csökken a gyönyörképesség menopauzakor is, és bezavarhatnak különféle gyógyszerek is a szexuális életedbe, amiről talán nem is gondolnád.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük