18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 meglepő tény, amit nem tudtál a férfiorgazmusról

Bár a férfi orgazmusát általában könnyebb tetten érni, mint a nőét, ez mégsem minden esetben van így. Nézd meg a legfurcsább jellemzőit!

A férfi orgazmusa általában sokkal közvetlenebb és kézzelfoghatóbb módon zajlik, mint a nőé, ezért mindkét nem hajlamos úgy tekinteni rá, mint egy egyszerű, néha talán túlzottan is mechanikus akcióra. Pedig a háttérben itt is összetett folyamatok zajlanak. A tesztoszteron mennyisége is nagyban felelős a férfivágyért és az orgazmusért, és ha ez csökken, a libidóban is változás történik.

A férfiorgazmusnak ezek a tulajdonságai elsősorban annak köszönhetők, hogy egyértelmű funkcionális célja van, ami nem más, mint a megtermékenyítés. Ezzel szemben a női orgazmus nem feltétele a megtermékenyítésnek, bár hozzájárul a sikerességéhez.

Ehhez képest meglepő tény, hogy nem minden férfinál jár együtt az orgazmus a magömléssel. De ez még nem minden. Íme, néhány meglepő tény a férfi orgazmusáról.

Ejakuláció nélkül

Bár általában törvényszerűnek tekintik, hogy a férfi számára az ejakuláció és az orgazmus nem létezik egymás nélkül, ez nem minden esetben van így. Nemcsak orgazmus létezik ejakuláció nélkül, de ami talán még meglepőbb, ennek fordítottja is előfordulhat, amikor a magömlést nem kíséri a végső gyönyör érzése. Általában a férfi tudatos gyakorlással éri el azt, hogy megtanulja szétválasztani ezt a két, egyébként összetartozó tapasztalatot. Ehhez különböző technikák állnak rendelkezésére, melyek segítségével meg tudja akadályozni, hogy az orgazmust rögtön az ondó kilövellése kövesse.

Többszörözhető

Úgy tűnik, nem feltétlenül a nők kiváltsága a többszörös orgazmus. Ha valaki rutint szerzett orgazmusának időzítésében, onnan már csak egy lépés az ismétlés.

Némi gyakorlással ez is elsajátítható, melyhez már a különböző ősi, keleti tradíciók, mint a tantra vagy a tao is különböző praktikákat biztosítanak. Ezek segítségével a férfi megtanulja irányítani és visszatartani a magömlését. Egyesek különleges spirituális élményekről számoltak be a gyakorlatok kapcsán, valamint arról, hogy ahogyan megtanultak játszani a testükkel és kitapasztalni a határaikat, másképp viszonyultak a szexhez is. Más férfiak szerint viszont ezek az alternatív orgazmusfajták távolról sem olyan kielégítőek, mint a hagyományos változat.

Lelki akadályok

Míg elterjedt nézet, hogy a női orgazmus útjában gyakran lelki okok állnak, a férfiak kapcsán kevésbé jönnek szóba lelki tényezők. Ahogyan egy nőt megakadályozhat az orgazmusban az, ha gátlásokkal küzdik vagy elégedetlen a testével, a férfiaknál is közrejátszhatnak hasonló okok az orgazmus elmaradásában. Bár a férfi nemi működés zavarait általában a merevedési problémákra korlátozzák, előfordulhat, hogy az erekcióval semmi gond, a férfi mégsem képes orgazmust átélni. Ennek hátterében is különböző szorongások, a teljesítménnyel kapcsolatos félelmek állhatnak, de akár depresszió is.

Túlingerlés

Ahogyan a csiklónál ez könnyen előfordul, a túlzott ingerlés a pénisz esetében is megakadályozhatja az orgazmust. Ha a kényeztetés során csak a pénisz fejének legtetejét ingerlik, az könnyen megakadályozza az ejakulációt. Ahhoz, hogy a férfi ezután orgazmust érjen el, a pénisz más részeit is stimulálni kell, vagy legalább várni egy kicsit, hogy egyáltalán szóba jöjjön az ejakuláció lehetősége. Bár vannak férfiak, akik ezt felemelően gyönyörteljes állapotnak éli meg, nem mindenki szeretné a bevett szexpraktikák között látni, és van, aki szerint egyenesen inkább frusztráló, mint élvezetes élmény.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A prosztata szerepe

Bár a prosztatamasszázs nem tartozik a legelterjedtebb technikák közé, a prosztatának is szerepe lehet az orgazmus elérésében. Ezt az érzékeny szervet gyakran hasonlítják a nők G-pontjához, mert állítólag ahhoz hasonlóan ennek stimulálása is növeli az orgazmus intenzitását.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük