18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Melyik a pasi kedvenc szexpóza?

Ezt árulja el róla

Szemből vagy hátulról közelít inkább? Nem is gondolnád, mi mindent elárul a férfiról a kedvenc pozíciója!

A férfi önbecsülésében és férfiasságának építésében nagy szerepet kap a szexualitás, és sokkal nagyobb jelentősége lehet, mint egy nő életében. Épp ezért a férfi ágybéli hozzáállása remekül tükrözi az önmagáról kialakított képét és azt, hogy az élet más területein milyen megoldási stratégiákat választ. Sokszor ez a kép azt is leleplezi, hogy milyen viszonyban van partnerével és a női nemmel, illetve mit gondol róla.

Persze nem feltétlenül kell diagnosztizálnod a férfit, ha felfedezed, hogy az egyik póz kicsit gyakrabban kerül elő a repertoárból, mint a többi. De ha túlzottan egyoldalúvá válna a helyzet, nem árt egy kis változatosságot kezdeményezned, mert az unásig ismételt póz bizony visszahathat nemcsak a szexuális életetekre, hanem akár az egymáshoz való viszonyotokra is. Olvasd el, miről árulkodnak a legkedveltebb szexpózok!

Kutyapóz

Nem árt kissé óvatosnak lenned azzal a férfival, aki kapásból és folyamatosan hátulról igyekszik megközelíteni. A kutyapóz meglehetősen erős üzenettel rendelkezik, mely nem elsősorban azt tartalmazza: "Szeretlek és tisztellek téged." Lehet, hogy éppen a nő sem tiltakozik e póz ellen, különböző előnyei miatt, ám ha minduntalan ugyanezt ismétlitek, az könnyen eltávolíthat titeket egymástól.

E pózban a teljes irányítás a férfi kezében van, és a nő is kénye-kedvére van bízva. Nincs szemkontaktus, és a testbeszéd minden mozzanata távolságot teremt a partnerek között. Ha valaki túlzottan ragaszkodik ehhez, az mély belső bizonytalanságról és akár önértékelési zavarokról is árulkodhat.

Az irányítási vágy azt is jelezheti, hogy a férfi ezáltal is önigazolást szeretne nyerni, hogy igazi alfahímnek érezhesse magát. A másik oldalról viszont vélhetően - tudatosan vagy tudattalanul - azt is fontosnak tartja, hogy kifejezést adjon jó értelemben vett ösztönös énjének. Valószínűleg vállalkozó kedvű emberrel van dolgod, aki nem veti meg a kalandokat az élet semmilyen területén.

Persze semmi gond nincs azzal, ha a kutyapóz is része a repertoárnak. Ám ha azon kapod a párodat, hogy folyamatosan meg akarja mutatni neked, ki a főnök, jobb, ha megpróbálsz más pózokat is kipróbáltatni vele.

Misszionárius

Akinek a misszionárius póz a kedvence, az tiszteli a hagyományokat, és feltehetően másutt is ragaszkodik a jól bevált felosztáshoz. Nem tartozik a kockázatválallósabb fajtába, inkább betartja a szabályokat, mint hogy bármi baja származzon abból, hogy kilóg a sorból. Kissé szoronghat amiatt, hogy tudja-e kezelni a váratlanul adódó helyzeteket. Ugyanakkor mindig számíthatsz rá, mert képes érzelmi stabilitást nyújtani számodra, és ez számára is fontos. Ha a szemkontaktusra is van igénye, akkor biztos lehetsz benne, hogy fontosabbnak tartja az intimitást egy gyorsan megejtett numeránál. Ám ez egyes esetekben abból a bizonytalanságból is születhet, hogy folyamatos megerősítésre van szüksége. Igyekszik leolvasni a rezdüléseidből, hogy jól csinálja-e - ami lehet figyelmesség, de lehet túlzott vágy a megerősítésre is. Néha azért bátoríthatod arra, hogy törjetek ki a megszokásból.

Lovagló

Ha ragaszkodik ahhoz a pózhoz, melyben te vagy felül, vélhetően nem a kemény munka híve. Úgy tűnik, nem sok nehézséggel kellett megküzdenie eddigi életében, és lehet, hogy még ahhoz is hozzászokott, hogy minden a feneke alá van tolva. Nem kizárt, hogy más területeken is elvárja tőled, hogy kiszolgáld, és fel sem tűnik neki, hogy ez a magatartás egyáltalán nem természetes és elvárható.

Ha utánanéz az ember az okoknak, lehet, hogy az e pózhoz való ragaszkodás hátterében mélyebb motiváció- vagy ambícióhiány motoszkál. Ugyanakkor a férfi pozitív tulajdonsága, hogy nem fél átengedni a kontrollt a másiknak, és játékosságra való nyitottságot is sugall. Attól, hogy megtalálod ezt kedvenc szexpózai között, még nincs okod aggódni, hiszen te is profitálhatsz belőle, ha azt teszed, ami neked a legjobb. Ám ha ez az egyetlen, elkoptatott szalag, akkor ideje őt átfordítanod a hátáról!

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Kanalak

A kis kifli-nagy kiflit imitáló helyzet kétségkívül a legromantikusabb pozíciók közé tartozik, nem véletlenül válhat a nők kedvencévé. Ha viszont a férfi is ezt szereti a legjobban, az két dolgot is jelenthet. Az egyik, hogy igazán odáig van érted, és van olyan magabiztos, hogy ezt ki is meri mutatni. Ugyanakkor függőségre való hajlamról és alárendelődési vágyról is tanúskodhat. Aki e pózhoz ragaszkodik, annak nagyon fontos az intimitás és az, hogy kapcsolatban éljen, kötődjön és tartozzon valakihez. Ám kissé szorongó is lehet az illető.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük