3 mondat, ami észrevétlenül aláássa a házasságot: ezeket mondd helyettük
A boldogságotokat puszta mondatokkal is ledózerolhatjátok.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A házasság a legnagyobb fa, amibe belevághatod a fejszéd - bár boldogsággal tölthet el, hogy választottaddal összekötöd az életed, ezzel vállalod mindazt a munkát is, ami vele jár.

A házasság kompromisszumokat, odafigyelést, együttműködési készséget kíván meg, és kommunikációt, mégpedig jó kommunikációt.

A jó kommunikáció nemcsak arról szól, hogy ha valamilyen probléma merül fel, azt meg kell beszélni, és nem is csak a nagy döntések megvitatására való képességekről. A mindennapi kommunikáció is nagyon fontos. Tudni kell, mit és hogyan közöljön az ember, máskülönben sajnos a helyzet idővel elmérgesedhet.

Az alábbiakban olyan mondatokat láthatsz, amelyeket jobb, ha feleségként elfelejtesz, illetve megmutatjuk neked, hogyan adhatod át üzeneted egy kedvezőbb köntösbe bújtatva párodnak, elkerülendő a problémák felmerülését.

Mindent egyedül csinálok, soha nem segítesz!

A mondat után ne nagyon számíts rá, hogy a helyzet változni fog, vagy ha igen, párod pufogva segít majd, ami feleannyi jó érzéssel sem tölt majd el, mint amennyivel eltölthetne, ha örömmel tenné.

Ha szeretnéd, hogy ő is kivegye részét az otthoni teendőkből, inkább fogalmazz így:

Olyan feszült vagyok, mert áll a mosogatóban a mosatlan, és még porszívózni is kell. Ha valamelyiket megcsinálnád, előbb végezhetnék, és utána megnézhetnénk egy filmet.

Elegem van belőled, minek is mentem hozzád!

Minden kapcsolatban lehetnek konfliktusok, ez természetes és szükséges dolog. Az indulatok elszabadulása azonban nem biztos, hogy hasznára van egy kapcsolatnak. Ne fenyegetőzz válással, ne vágj a párod fejéhez meggondolatlan mondatokat, még ha ideges vagy, akkor sem.

Inkább kérj időt lenyugodni, és később folytassátok:

Nagyon mérges vagyok rád, meg kell nyugodnom. Hadd gondolkodjak, térjünk vissza erre a dologra egy óra múlva.

Itt bukik el a legtöbb kapcsolat

Az együtt élők és a házasok közös élete ezen a ponton bukik el legtöbbször.

Más apukák bezzeg kimennek a fiuk meccsére!

Párod kétségkívül imádja a gyerekeiteket. Ha néha-néha úgy alakul, hogy valamit elmulaszt vagy szerinted nem helyesen tesz, akkor se úgy add tudtára, hogy az számára azt üzenje, hogy valami miatt rossz apa. A példálózás sem jó út, hogy mit tesznek meg más apák, amit ő nem tett meg.

Inkább arra világíts rá, milyen jó volt, amikor ezt vagy azt tette, milyen örömöt szerzett a gyereknek, illetve neked is anyaként:

Emlékszel, amikor tavasszal kimentünk a gyerek meccsére? Hogy örült, hogy te is drukkoltál neki a lelátóról! Többször kellene kimennünk a meccseire együtt, neki ez nagyon sokat jelent.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ezt is szeretjük