Ezt tedd, ha jóban akarsz lenni az anyósoddal
A jó kapcsolat nem minden esetben adottság, van, amikor tenni is kell érte. Íme, a bevált módszerek, melyekkel megelőzheted a feszült viszonyt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak nagyon kedves anyósok, akikkel jól ki lehet jönni, és vannak nehéz esetek, akik bizony megkeseríthetik a menyük vagy éppen a vejük életét.

Bármelyik típusba is tartozik a párod édesanyja, egy biztos, nem lehet egy tollvonással kihúzni a család életéből. Sőt, egyre nagyobb szerepe lehet, ahogy az unokák megszületnek.

Ezért érdemes törekedned arra, hogy kialakuljon, illetve megmaradjon a jó viszony, de legalábbis ne arról szóljon a kapcsolatotok, hogy minden eszközzel megpróbáltok borsot törni a másik orra alá.

Ha már adódtak konfliktusaid a párod édesanyjával, vagy nehéz esetnek tartod, fontos, hogy mindenekelőtt próbáld átérezni az ő helyzetét is, és tisztában légy a felé irányuló érzéseiddel. Győződj meg arról, hogy az ellenérzéseidet nem a féltékenység táplálja!

Kíváncsiság

Ebben segít, ha kíváncsi vagy rá, és te is teszel erőfeszítést azért, hogy megértsd őt, hiszen rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és sok minden történt az életében, ami olyanná formálta, amit látsz belőle. Indulj ki abból, hogy az érdeklődési körötök egy ponton már biztosan fedi egymást: mindketten szeretitek a párodat. Ha ismerőssé váltok egymásnak, azzal két legyet is üthetsz egy csapásra, mert pszichológiai alapvetés, hogy minél ismerősebb valaki, annál szimpatikusabbá is válik a másik fél szemében.

Kölcsönösség

Fontos szabály, hogy bármilyen is a viszonyotok, úgy viselkedj vele, ahogyan tőle várod. Maradj udvarias akkor is, ha úgy érzed, megbántott, de ez persze nem azt jelenti, hogy ne tehetnéd szóvá, ami nem tetszik, vagy ne állhatnál a sarkadra, sőt. Ám ne sértegesd vissza, hanem fogalmazd meg a saját álláspontod.

Nem kell bólogatnod arra, amivel nem értesz egyet, mert így később felhalmozódhat benned a harag, és egyre tovább gyűrűzhet a konfliktus. Viszont ne kritizáld, főleg ne a párod előtt, hanem próbálj objektív maradni a nézeteltérésekben is. Igyekezz olyan jó tulajdonságokat keresni benne, melyeket értékelni vagy tisztelni tudsz.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Ide kattintva nézd meg a sorozat első részét, melyben Szily Nóra Pásztor Annával beszélget a szerelem múlandóságáról és a monogámia örök kérdésérő

Promóció

Ha tudsz, kérj tőle szívességet vagy apró segítséget, mert ezzel megtörheted a jeget, de legalább kérdezd meg olykor a véleményét. Ha ezt a néhány alapelvet betartod, elkerülheted azt, hogy a konfliktusok aláássák a kapcsolatotokat.

Ezt is szeretjük