Így lopd be magad az anyósod szívébe: 4 bevált módszer
Nézd meg, milyen apró trükkökkel csavarhatod az ujjad köré a legnehezebb anyóstípusokat is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogyan néhány férfiban, úgy a kben is megjelennek bizonyos sztereotípiák a leendő házsártos anyósról. Rémtörténeteket vizualizálnak végzetes bakikról, vagy barátaik elbeszélései alapján elméleteket gyártanak arról, hogy miként kellene viselkedniük, illetve mit kellene tenniük annak érdekében, hogy bevágódjanak párjuk édesanyjánál.

Lehet, hogy izgulsz a találkozásokkor, túlzottan meg akarsz felelni, vagy épp ellenkezőleg, csak azért sem. Mindenesetre jó, ha tudod, hogy a szimpátiához nem kellenek nagy attrakciók és külön rákészülés. Nem az a legfontosabb, hogy a klasszikus jókislány-szerepben tetszelegj, vagy gondolatolvasó légy - néhány apró figyelmesség elég ahhoz, hogy valakit az ujjad köré csavarj.

Attól függően, hogy kapcsolatotok melyik fázisában tartotok, különböző mértékben van kialakult véleményetek egymásról. De ez a vélemény nem feltétlenül bebetonozott. Íme, néhány egyszerű trükk, amit bármikor bevethetsz, hogy rokonszenvessé válj!

Egyél rendesen!

Az étel stratégiai kérdés az anya számára, gondoskodó és tápláló hajlamát akkor sem vetkőzi le, ha minden jel arra mutat, hogy felnőtté vált gyermeke képes ellátni magát. Sőt, minél inkább bővül a család, ezt a késztetést annál jobban kiterjesztheti, például rád is. Ezért jelent számára nem elhanyagolható pozitív visszacsatolást, ha elfogadod tőle az ételt.

Másrészt azért is fontos kérdések ezek az anyának, mert az ételhez való viszonyod sokat elárulhat rólad - például azt, hogy jól tartod-e a párod, vagy éhezik melletted?

Persze, nem kell magadba erőltetned, ha nem ízlik a főztje, vagy egyébként nem vagy nagyétkű, de fontos, hogy ne azt lássa, hogy nem szeretsz enni, vagy csak turkálsz az ételben. Ha szerinte nem eszel eleget, az étvágyad okozta hiányérzetet úgy kompenzálhatod, hogy ételekről és elkészítési módokról beszélgetsz vele, vagy elkéred valamelyik fogás receptjét.

Kérj szívességet!

Kutatások bizonyítják, hogy amennyiben valakinél be akarsz vágódni, annak az egyik legbiztosabb módja, ha szívességet kérsz az illetőtől, legyen az bármilyen apróság. Elkérhetsz egy receptet vagy egy könyvet, amit keresni kell, de akár megkérheted, hogy írja meg neked később azt a könyvcímet, ami épp nem jut eszébe. Ügyelj arra, hogy azért ne legyen túl egyszerű se a feladat! Találj valami olyat, ami egy kis erőfeszítésébe kerül! Érdekes módon ez a módszer sokkal inkább beválik, mint az, ha te teszel szívességet.

Ezzel azt sugallod a másiknak, hogy bízol benne, és ily módon bizalmat ébresztesz. A jelenség magyarázatai között szerepel az is, hogy amikor valaki szívességet tesz a másiknak, akkor automatikusan úgy kezdi érezni, hogy kedveli azt az embert - különben miért segítene neki?

Egyéb módszerek

Ha régóta megoldatlan konfliktusod terheli bármelyik kapcsolatodat, érdemes megismerkedned olyan pszichológiai módszerekkel, melyek belátást engednek a probléma mélyebb okaiba.

Ő hogyan csinálja?

Beszélgetés közben mintegy mellékesen ejts el néhány kérdést, melyekkel kikéred a véleményét olyan témákban, amelyekről tudod, hogy fontosak neki, vagy ért hozzájuk! Kérdezz tőle néhány dolgot arról, hogy mi a titka a mártásnak, a gyűrődésmentes mosásnak vagy annak, hogy ilyen szépen tartja magát a fikusza. A lényeg, hogy hasznosnak érezhesse magát. Emellett erősödhet benne a kompetencia érzése azáltal, hogy az adott téma szakértőjének tűnik.

Érvtípusok

A beszélgetések alkalmat adnak arra, hogy feltérképezd a másik stratégiáit. Például azt, hogy hogyan alkot véleményt bizonyos dolgokról: az eszére hallgat, vagy inkább az érzéseire hagyatkozik? Ez segítségedre lehet abban, hogy egy hullámhosszra kerülj vele úgy, hogy nem adod fel a saját álláspontod, és ha meg akarod győzni valamiről, akkor tudod, hogy milyen típusú érveket használj.

Közös feladat

A közös tevékenység, de főleg a közösen megoldandó probléma az egyik leghatékonyabb módszer, ami összekovácsolja az embereket. Ezért keress olyan alkalmat, amikor besegíthetsz neki valamilyen teendőben, legyen szó az ebéd utáni mosogatásról vagy egy közös bevásárlásról. Ha erre nem adódik lehetőség, te is megkérheted arra, hogy segítsen neked muskátlit ültetni, virágföldet hozni vagy kiválasztani az új függönyt.

Ezt is szeretjük