Problémás anyósok kezelési útmutatója
Így számolj le a gyomorgörccsel!
Íme, egy kis anyóshatározó a tipikus mamakarakterekhez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közvélekedéssel ellentétben nem törvényszerű, hogy szerelmed édesanyja és te már a megismerkedés pillanatától élethosszig tartó ellenségek legyetek. Sok minden múlhat a hozzáállásodon, így ha pozitív programmal  és egy jó nagy adag türelemmel indítasz, nem kell, hogy önbeteljesítő jóslattá váljon a rémsztorikból ismert hárpia anyós képe.

Vannak azonban jellegzetes anyakarakterek, akik ösztönösen boszorkaként kísértenek a kapcsolat felett. Ne dobd vissza a sarat, inkább ismerd ki, fogd meg a gyenge pontját, és olvaszd fel a fagyos viszonyt!

Mintamama

Meg van róla győződve, hogy csakis ő képes megfelelően gondoskodni a fiáról, és bár véleménye szerint ezt a funkcióhalmazt neked kellene leemelned a válláról, mégis alkalmatlannak tart bármiféle női szerepkörre. Szilárdan hiszi: neked még nem lehet annyi tapasztalatod, hogy biztosan tudd, hogyan készül a rakott krumpli, vagy milyen vitaminokkal kell felerősítened a pasid szervezetét, hogy ne döntse le semmiféle bacilus.

De nemcsak a te hozzáértésedet vonja kétségbe, saját fia életképességét is: a srác cipőfűzője bekötésén kívül ugyanis minden más teendőt magára vállal. Nem tudja elképzelni, hogy egy kávéfőzésre vagy az ágynemű bevetésére önállóan is vállalkozhat a fia, ezért örökös gondoskodásra kárhoztatja, és ezzel a gyerekkorba betonozza kedvesedet.

A háztartás vezetésével kapcsolatos önálló elképzeléseidet hallani sem akarja, követendő mintának saját elveit nevezi ki. Ezért aztán valószínűleg az egyetlen mód, amellyel kiszabadíthatod pasidat a szorongató szeretetből, ha elismerően szólsz anyósod meglátásairól, mégis kialakítod a saját rendszered. Ha már együtt laktok, a mamának nem lesz lehetősége mindennap beleütni az orrát az életetekbe, de fontos, hogy meghallgasd, különben úgy érzi, teljesen kiszorul a fia életéből, és többé nem is lesz rá szükség.

Túl közvetlen

Ez a mamatípus első pillantásra főnyeremény: örül, hogy fia mellé még kap egy lányt is, akivel reményei szerint bensőséges viszonyt alakíthat ki, akárcsak egy barátnővel. Épp ezért már rögtön a kapcsolat elején szeretne megismerni, és szervez is nyomban egy randit kizárólag kettőtök számára, amelyből a pasidat szigorúan kizárja. Itt bölcs tanácsokat kapsz arról, mire kell figyelned, hogy megtarthass egy férfit, vagy milyen fogamzásgátló módszert érdemes használnod ahhoz, hogy a legkisebbre csökkentsétek a babaáldás idő előtti esélyét. Mindenképpen el kell menned ahhoz a nőgyógyászhoz, akinél ő is szült, hiszen már harminc éve is ez a doki volt a klinika egyik toplistás orvosa.

A hosszú párkapcsolat titka a pasik szerint

Ha már megszerezted, tartsd is meg: most a legilletékesebbtől, a szerelmes férfitől tudhatod meg, szerinte mi az a plusz, amivel megfűszerezhetitek a kapcsolatot, hogy hosszú távra szóljon. Nézd meg a videót!

Külön örömét fejezi ki, amiért csinosan és kreatívan öltözködsz, bár a túl szexi ruhák kockázatára azért felhívja a figyelmed. Jó esélyed van arra, hogy közvetítésével a világ legjobb kozmetikusát is megtaláltad, és bevezetheted naptáradba az anyóscsütörtököt is, amikor kötelező kávézás mellett cseveghettek a szerelmi élet csapdahelyzeteiről. Elsőre mulatságosnak tűnő buzgalmát inkább értékeld, hiszen ez annak a jele, hogy befogadott a családba, és tanácsait valójában nem kioktatásnak, hanem tippnek szánja. Finoman kell éreztetned vele, számodra hol húzódik az intim szféra határa, de a pasid is visszafoghatja kicsit túllelkesült édesanyját.

Jégcsap

Hiába próbálsz a bizalmába férkőzni, olyan, akár egy megmászandó jéghegy, extra kihívás közel kerülni hozzá. Nem tudhatod, valójában mit gondol rólad, mert azon túl, hogy nem nyilvánít őszinte véleményt, egy-egy beszélgetés során a mimikája és a mozdulatai is olyan begyakoroltnak hatnak, hogy úgy tűnik, egyetlen spontán reakciót sem enged meg magának. Az a gyanúd, hogy a hátad mögött már egész fegyverarzenált mozgósított ellened, és makacs faggatásod ellenére párod is csak szűkszavúan nyilatkozik róla. Persze azért feltűnő, hogy a pasidat lehangolt állapotban kapod vissza egy-egy nála tett látogatás után, és kizárva érzed magad a családi életből.

Sejthetően lelki beteggé tette mamáját a gondolat, hogy el kell engednie szeretett kisfiát, és ezentúl nem ő lesz az egyetlen nő az életében. Amíg anyósod nem szokja meg a változást, addig számítanod kell az ellenállására és a bizalmatlan méregetésekre. Ahhoz, hogy felolvaszd őt, elsősorban türelemre van szükséged. Lehet, hogy de egy idő után magától megnyílik, de amíg ezt nem tudod, addig mégis legyél figyelmes, hátha elárul magáról valamit.

Szervezzetek közös programokat, melyben ő és a párod is részt vesz. Kérj tőle tanácsot, és kérdezz tőle néhány dolgot arról, hogy ő mit hogyan csinál. Nem lehetetlen a bizalmába férkőznöd, de eleinte azért légy óvatos! Egy idő után valószínűleg már nem ellenséget, hanem egy új családtagot fog látni benned.

Ezt is szeretjük