A 4 leggyakoribb szakítóok a férfiak szemében
A férfiak szakításának sokszor nem az a valódi oka, amit megfogalmaznak. Nézd meg, mi áll a háttérben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők általában akkor veszik komolyan a kapcsolatot, ha úgy érzik, megtalálták a megfelelő férfit. A férfiaknak azonban gyakran nem elég, hogy úgy érezzék, megtalálták a párjukat, hanem mindennek a megfelelő időben kell történnie.

Az kell hozzá, hogy úgy is érezzék, képesek rászánni magukat arra, hogy megállapodjanak. Ezért jellemzően fontosabb a tudatos elhatározás, mint az, hogy a nő minden szempontból tökéletes legyen. Így, amikor a férfi kilép a kapcsolatból, több tényező is lehet a háttérben. Íme, a leggyakoribb szakítóokok a férfi szerint.

Kihűlt a kapcsolat

Az első számú szakítóoknak a férfiaknál is az számít, ami általában a nőknél. Ha úgy érzik, számukra nem éri meg több energiát fektetni a kapcsolatba, mert megromlott vagy megváltozott a felek között a viszony. A szerelem elmúlása még nem feltétlenül jelenti a kapcsolat kihűlését, de ha a felek már nem értik meg egymást, nem tolerálják a másik idegesítő szokásait, állandósulnak a veszekedések, vagy épp a minimumra szorítkozik a kommunikáció, akkor a férfi is meggondolja, hogy érdemes-e folytatnia.

Szabadságvágy

A férfiak elköteleződés-fóbiája legendás, de valóban létező jelenség. Sok férfi érzi úgy, hogy a kapcsolat behatárolja a lehetőségeit, ami nem feltétlenül a más nőkkel kapcsolatos terveire van hatással, hanem általában megfoszthatja őt attól, hogy megvalósítsa magát, valódi vágyait és céljait beteljesítse. Ezért a komoly kapcsolat gondolata vészcsengőt kongat a fejében, és inkább még azelőtt továbbáll, mint hogy le kellene számolni az álmaival.

Lehetne jobb is?

Vannak bizonyos férfiak, akik képtelen kihagyni a lehetőségeket, hogy más nőkkel flörtöljenek, és ha éppen van barátnőjük, akkor is azon gondolkodnak, vajon csinálhatnának-e jobb üzletet is, találhatnának-e jobb párt. Bizonyos embereknek az ilyesféle vadászat a személyiségéhez tartozik, de sokaknál ez a jelenség már a kapcsolat kihűlésének vagy megromlásának fázisában jelentkezik.

Bizonytalan nő

A nő folyamatos belső bizonytalansága is eltávolíthatja a férfit. Vágyölő hatású az, ha valaki folyton a másik helyeslését és elfogadást keresi, és minél inkább megfelelni vágyik a párjának. Ide tartozik az is, ha valaki folytonos megerősítésre szorul, mert attól fél, hogy a párja elhagyja. A legtöbb férfi olyan nőt szeretne maga mellett tudni, aki nemcsak tőle várja a megoldást a problémáira, hanem egyenrangú partner. A bizonytalanság olykor gyerekes viselkedéssel társul, ami szintén riasztó lehet a férfi szemében.

Érzelmi távolságtartás

Bár az érzelemkimutatás nehézségei elsősorban a férfiakra jellemzők, néha a nők is beleesnek abba a hibába, hogy - attól való félelmükben, hogy túl kiszolgáltatottá válnak - nem mutatják ki az érzelmeiket. Közömbösen viselkednek, illetve érzelmileg elérhetetlennek tűnnek, és úgy tesznek, mintha nem lenne fontos számukra a férfi.

Persze, van olyan, akinél ez a viselkedés valóban bejön a kapcsolat legelején, de egy idő után továbbáll a másik fél, ha nem kap megerősítést. A férfi is szeretné elnyerni a nő kegyeit és jóváhagyását, és sikerélményre vágyik. Ha folyton elutasítással kell szembesülnie, az nem bátorítja erőfeszítésre.

Ezt is szeretjük