18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 furcsa jel, hogy elmúlt a szerelem

Idővel a legtöbb kapcsolatban elmúlnak a lángoló, heves érzelmek. Vedd észre az intő jeleket, és változtass időben!

A szerelem természete legalább annyi fejtörést okoz a kutatóközpontokban gubbasztó tudós elméknek, mint a világegyetem tágulása. A vérpezsdítő bizsergés okáról megannyi tanulmány látott napvilágot, azonban a mikroszkóp innenső feléről nézve mégiscsak kiábrándító, hogy a tavasz csak azért illatos, a fekete bozontú görög félisten szeme pedig azért olyan igézően mélykék, mert a hormonok tréfát űznek veled.

Mindenesetre, akármilyen makacsul tiltakozol is az ellen, hogy a szerelmet kémcsövekbe zárva lehessen tanulmányozni, azt azért neked is el kell ismerned, hogy az örök boldogság csak a mesékben létezik. Ami pedig a valóságban marad, az az elmúlás, illetve a nagy kérdés, hogy az intő jeleket észrevéve a harsány színesből lassan realisztikussá váló festményt képesek lesztek-e új árnyalatokkal megtölteni.

Szex, az már nincs

Amikor az ágyban töltött hosszú órák alatt egymás teste helyett inkább a moziműsort böngészitek, az álmos hétvége pillanatait pedig a buja örömködés helyett újabb és újabb, roppant nélkülözhetetlennek tűnő lakberendezési tárgyak után vadászva a svéd dizájn templomában töltitek, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami nincs rendben. A tűz észrevétlenül kialudt, és az érzelmek helyét alattomos módon a mindennapos pótcselekvések vették át. A mozi sötétjénél és a zsúfolt bevásárlóközpontnál pedig nincs is alkalmasabb hely arra, hogy ezt elfelejtsétek, azonban megoldást mindez nem jelenthet. Ha szabadidőtöket egyre inkább aszerint szervezitek, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen kettesben tölteni, az nemcsak figyelmeztető jel, de még jobban elősegíti az eltávolodást.

Új lakás, új élet

Épphogy újrafestettétek a nappalit, máris azon agyaltok, hogy milyen legyen az új konyhabútor, pedig a régi még két éves sincs? A nagy felújítási láz arra utalhat, hogy, ha tudatosan nem is, tudat alatt már észrevettétek, hogy valami probléma van kapcsolatotokkal. Ebben az esetben a közös fészek csinosítgatásával jelképesen próbáltok új fejezetet kezdeni, másrészt pedig az új bútorokkal pótolni az elveszett szerelmes időszakot, amikor az ütött-kopott kétajtós szekrény is csodás gardróbnak látszott. Ha tehát hirtelen felindulásból leküzdhetetlen vágyat érzel arra, hogy minden régi kacattól megszabadulj, és eddig otthonosnak és kényelmesnek tűnő közös kuckótokat hirtelen szedett-vedett fészeknek látod, akkor nem árt, ha párkapcsolatodat is ezen a kritikus szemüvegen keresztül nézed.

Mindegy, hol voltál

Egyáltalán nem biztos, hogy a szerelem hiánya rögtön vásárlási lázba vagy a festékboltba kerget. Lehet, hogy a lakás marad a régiben, csak ti változtok meg időközben. No nem az éjszakai kimaradások és az idegen női tomporok után való bámuldozás, ha ugyanis a férfinak megvan ez a rossz szokása, akkor az idővel legfeljebb romló tendenciát mutat. Annál inkább intő jel lehet, ha mindez egy kicsit sem aggaszt. Ha tehát párod gyanúsan sűrűn marad ki éjszakára, te pedig ebben legfeljebb remek alkalmat találsz egy kis otthonos magányra, amikor végre senki nem rontja el rosszalló beszólásaival a Büszkeség és balítélet legromantikusabb pillanatát, akkor biztos lehetsz benne, hogy a romantikus szenvedély helyett már sokkal inkább csak a megszokás köt össze benneteket.

Szeretlek, de nem kellesz

A magyar popipar büszkeségei feledhetetlen alapigazságokkal éneklik tele az étert, de Zorán azért egyszer mellélőtt. A szerelemnek ugyanis nem feltétlenül kell fájnia, ha múlik. Abból, hogy a szenvedély lángja elcsitul, nem minden kapcsolatban fakadnak parázs viták: van, aki egyszerűen csak beletörődik abba, hogy a régi tűz már nincs többé. Ennek azonban kellemetlen mellékhatása, hogy az a lelkesedés is alábbhagy, ami a testi vágyat is életben tartotta. Ha elérkeztek erre a pontra, akkor nem biztos, hogy párod allűrjei jobban fognak idegesíteni, mint eddig, ugyanis, ha igazán jó kapcsolatban vagytok, a kötődés és a tisztelet szerelem nélkül is megmaradhat. Ha azonban ez a ragaszkodás apai vagy testvéri szeretetbe alakul át, akkor párodra már többé nem szeretőként van szükséged, hanem már csak azt az embert látod benne, aki nélkül félsz elképzelni a mindennapjaid.

Amikor a szerelem szépen lassan kiürül egy kapcsolatból, természetes, hogy az ember hirtelen sokkal szűkebbre szabott térben érzi magát, mint eddig, hiszen a kettesben töltött pillanatok eddigi varázsa elszíntelenedik. Ilyenkor egyszer csak hiányozni kezdenek az újszerű impulzusok, amelyekkel pótolni lehetne az eddigi intenzív lángolást. Nagyon fontos azonban, hogy ezeket lehetőség szerint egymásban fedezzétek fel.

Ha párod szeme kékje már nem is olyan igéző, mint azelőtt, ha nem kívánod meg percenként, a beszélgetésekről és a közös élményekről akkor se mondjatok le.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A mozizás tehát ne ürügy legyen a közös magányra, hanem élményforrás, ami akár érzelmeiteknek és vágyatoknak is új lendületet adhat.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük