18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 dolog, ami nélkül nem lesz boldog a kapcsolatod

A hosszú szerelem titka

Kíváncsi vagy, mi kell ahhoz, hogy az örökkön-örökké ne csak mese legyen? Tőlünk megtudhatod!

Az egyedülállók közül sokan csak arra vágynak, hogy végre rátaláljanak arra a bizonyos igazira, akivel minden könnyedén megy majd. A valóságban azonban, amikor a férfi, akivel szerelembe lehet esni, végre bekopogtat az ajtón, a dolgok mégsem mennek olyan könnyedén, ahogy azt a nő előszeretettel megálmodta szingliként.

Amikor ugyanis a párkapcsolat valósággá válik, óhatatlanul kiütköznek a különbségek a két embert illetően, illetve még inkább az álompasi és a valódi partner között. Az igazán nagy feladat az, hogy a boldogság ennek ellenére ne csak egy újabb ábránd legyen, hanem kézzel fogható valóság - tudd meg, mi kell hozzá, hogy a szerelem örökké tartson!

Beszélgetések

A szerelem nem akkor lesz tartós, ha csak az örömteli dolgokat engeditek be a mindennapokba. Időnként bizony olyan témákról is szót kell ejteni, melyekről nem kellemes a csevegés, legyen szó akár az esetleges kísértésről, valamint arról, hogy milyen hibát fedeztetek fel egymásban, amivel elégedetlenek vagytok.

Ha ezeket sem söpritek a szőnyeg alá, és az említés szintjénél is továbblépve alaposan átbeszélitek, amíg közös megegyezésre nem juttok, szinte biztos, hogy a nagyobb konfliktusokat is sikerrel megoldjátok majd. A rendszeres beszélgetés a legjobb módja annak, hogy a kapcsolatban senki ne érezze magát elhanyagolva, a viták után ne maradjanak tüskék, illetve, hogy a hosszú évek távlatában is együtt változzatok, és ne távolodjatok el egymástól.

Mennyire legyél őszinte?
Az őszinteség nem azt jelenti, hogy minden egyes gondolatodról be kell számolnod partnerednek. Néhány apró titok is hozzájárulhat a tartós kapcsolathoz: ha szeretnéd tudni, mi az, amit jobb, ha megtartasz magadnak, olvasd el cikkünket!

Bizalom

Ha nem futó kalandra vágysz, elengedhetetlen, hogy ne keresd örökké a bizonyítékokat párod érzelmeit illetően, és számodra is vitathatatlan tény legyen, hogy szeret téged. A bizalmatlansággal ugyanis többnyire együtt jár a féltékenység is, hasonló körülmények között pedig nem sok kapcsolat tart örökké.

Ha kétségeid vannak párod hűségét illetően, előfordulhat, hogy nem ő a megfelelő partner számodra, de az is lehet, hogy a saját érzelmeidet kell tisztáznod, mert múltbéli rossz élményeidet vetíted ki rá. Amint megtalálod azt az ember, akivel a bizalom kölcsönös, és nem kell azon gondolkoznod, ha fél órát késik otthonról, hogy vajon merre járt, nagy valószínűséggel a hosszú távú szerelemtől sem jársz messze.

Szabadság

A boldog párkapcsolat ezen hozzávalója szoros összefüggésben áll a bizalom nevű összetevővel, hiszen az egyik nincs a másik nélkül. Ha a lelked mélyén tudod, hogy nincs okod kételkedni párod tetteiben vagy szavaiban, valószínűleg azt a szabad mozgásteret is megadod neki, ami ahhoz szükséges, hogy kapcsolatban élve is megőrizhesse egyéniségét.

Erre neked is igényed lehet, hiszen a szerelem nem akkor tart örökké, ha elválaszthatatlanok vagytok: sokkal könnyebb új impulzusokat csempészni az együttlétbe is, ha külön-külön éltek át bizonyos dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy szerencsésnek mondhatjátok magatokat, ha barátaitok együtt is jól kijönnek, de bizonyára te is szeretnél néha csak a lányokkal lenni, ahogy partnered is a fiúkkal. Ha ebben sem korlátozzátok egymást, hosszú ideig boldogok lehettek.

Munka a szerelemért

Ahhoz, hogy a szerelem hosszú távú legyen, mindkettőtöknek kell tenni az ügy érdekében. A láng ugyanis, ami az első randi alkalmával lángra lobbant közöttetek, könnyen elalszik, ha nem figyelsz arra, hogy néhány simogatással, kedves szavakkal életben tartsd partneredben - és ugyanez igaz rá is.

Amennyiben hajlandó vagy áldozatokat hozni párodért, és, ha nehezebb időszakot él át, több törődéssel veszed körbe, valószínűleg hamarabb átvészelitek majd ezeket a válságokat. A kapcsolattal azonban az is együtt jár, hogy néhány dologra kevesebb időd jut, amit régebben korlátozás nélkül megtehettél: előfordulhat, hogy egy csajos bevásárlótúrát le kell mondanod, ha partnerednek nehéz napja volt a munkahelyén, de fordított helyzetben tőle is elvárhatod ugyanezt.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük