4 női hiba a szerelemben, amit a pasi sosem bocsát meg

Ne kövesd el!

A szerelmet nem egyszerű megtartani: tedd könnyebbé a dolgodat azzal, hogy elkerülöd a legnagyobb hibákat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szokás mondani, hogy a szerelemben mindent szabad, de ezt inkább a szenvedélyes szeretők bohóságaira értik. Hiszen az idilli párkapcsolatban is léteznek bizonyos tabuk, rigolyák és rosszul kiejtett mondatok, melyekkel akár rövid idő alatt is véget lehet vetni a románcnak.

Tudd meg, a férfi szemében mi az, ami a kezdeti heves érzelmek ellenére is a szerelem végét jelenti: az alábbi listáról lehetőség szerint ne kövess el semmit, vagy, ha valamelyik rossz szokásra te is hajlamos vagy, minél hamarabb változtass!

Hiszti

Minden párkapcsolatban vannak jogos problémák, de azt valószínűleg kevés pasi szereti, amikor a nő nem ilyenekkel áll elő. A hiszti kategóriájába esik minden olyan mondvacsinált ügy, amivel megpróbálja magára felhívni a férfi figyelmét anélkül, hogy erre komolyabb oka lenne - ő pedig úgy van ezzel, hogy néhány kedves szóért cserébe eleget tenne a kérésnek, de, ha ez is szidalmakba burkolva történik, inkább menekülőre fogja. Persze hisztinek számít az is, amikor nem lehet elmenni a barátokkal sörözni, csak úgy.

Mindenkinek az életében lehetnek olyan napok, hogy nem lenne jó egyedül maradni, és hasonló esetben te is bátran megkérheted a párodat, hogy inkább maradjon veled, de, ha így érzel, az a legjobb, ha világosan hangot adsz a vágyadnak.

A már megint kocsmázni mész kezdetű mondattal ugyanis nehéz elérni a kívánt célt. Ez a hiszti a pasi szemében, illetve az, amikor a probléma helyett csak női panaszszavak áradatával találja szemben magát. Ha ez tartósan felmerül a kapcsolatban, nem csoda, ha inkább menekülőre fogja.

Egy csók és más semmi

Több cikkünk is született már a férfi csalfaságáról, de ez a súlyos hibaként emlegetett dolog nem csak a te szívedet törheti össze. Ugyanúgy a női oldalon is főbenjáró bűn a hűtlenség, ami nem feltétlenül akkor áll fenn, ha egészen az ágyig csábul valaki egy sármos másikkal. A hűséges pasinak bizony egy csók sem esik jól, és könnyen lehet, hogy, ha előfordul, a párod nem sokáig fog gondolkodni, hogy mi legyen a következő lépés az ő részéről.

Bár a csábítás a legnagyobb szerelmen alapuló kapcsolatban is létező dolog, ha nem szeretnéd, hogy hamar szakítás legyen a dolog vége, jobban teszed, ha ellenállsz neki.

Ellenkező esetben pedig, ha olyan erős a vonzalom, hogy nem tudsz nemet mondani, érdemes azon elgondolkodnod, hogy nem lenne-e itt az ideje a szakításnak a pároddal. Hiszen, ha már csak más tudna boldoggá tenni, lehet, hogy már nem is olyan nagy a szerelem.

Szülői szeretet

Természetes, sőt, jó dolog, ha a szülők akkor is fontos szerepet játszanak az életedben, ha megtaláltad a párodat. Ügyelj azonban arra, hogy ne tolódjon el a hangsúly, és kedvesed ne érezze azt, hogy mellettük csak másodhegedűs az életedben. Ha továbbra is adsz a szüleid szavára, az nem baj, de, ha túlságosan ragaszkodó szeretetükkel nem akarnak elengedni, és csak azért, mert a legjobbat akarják neked, állandóan kritizálják a párodat, és te meghajolsz az akaratuk előtt, nem csoda, ha a pasi nem marad sokáig. Ne mindig annak tegyél eleget, aki erősebb: a szülői nyomás nagy lehet, akkor is, ha csak a jó szándék vezérli őket.

Ennek ellenére, ha szeretnéd megőrizni a kapcsolatodat, néha nem árt a sarkadra állni, illetve megtanulni nemet mondani. Lehet, hogy nem tudsz minden hétvégén náluk ebédelni, és ezt néha a szemedre is vetik, de a meghitt programok pároddal biztosan kompenzálnak ezért.

Elkényelmesedés

A biztos párkapcsolat mindkét fél számára kényelmet jelent, ez azonban nem ok arra, hogy a hónapok, majd az évek múlásával együtt megfeledkezz az ölelések forróságáról, illetve arról, hogy milyen jó érzés a párod kedvére tenni szép szavakkal és gondoskodással. Ha idővel a kapcsolatodat csak egy plusz feladatként kezeled, amit a napi munka mellett le kell tudni, és nincs már meg az őszinte, szívből jövő lelkesedés, azt a pasi is érezni fogja.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ahogyan azt is, ha már nem is próbálsz kedveskedni neki, hanem elkényelmesedsz, nem törődsz vele, hogy egy szebb ruhát vegyél fel, ha közösen elmentek valahová, és a hálószobában sem próbálod elcsábítani. Ha ezt a hibát ő követi el, az ugyanúgy szakításhoz vezethet, hiszen, ha nem tesztek a szerelemért, az nem marad meg hosszútávon. Ne felejtsd el ezt, és próbálj mindig új színt vinni a kapcsolatotokba, nehogy rajtad múljon az ígéretes jövő!

Ezt is szeretjük