3 dolog, amit jogosan vársz el a barátnődtől
Egy igazi barátnő nem csak a szórakozásban partner. Néha kellemetlenebb dolgokat is fel kell vállalnia.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember lánya csak a barátait választhatja meg, és a választott szerettekkel némileg másként is viselkedhet, mint a családtagokkal. Ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az első nehézség során egyszerűen hátat lehet fordítani az illetőnek.

Mint minden kapcsolatban, itt is a kulcsszó a kölcsönösség - az igazi barátok pont ennek köszönhetően különböztethetők meg a haveroktól.

Az elvárás nem szép kifejezés, de mégis akad néhány olyan dolog, melynek hiányát illetően nemcsak megalapozottan érezheted magad csalódottnak, de jogosnak tekinthető az is, ha mindezt a szemére veted. Azt viszont ne feledd el, hogy ugyanezeket tőled is szeretnék megkapni, ha úgy alakul a helyzet.

Őszinteség

Sokan előszeretettel dobálóznak az őszinteség fogalmával, miszerint ezt várják el mindenkitől, hiszen ők maguk is mindig igazat mondanak. A valóság ezzel szemben egy kicsit árnyaltabb, mivel az adott szituációban olykor a megbántástól való félelem miatt kegyes hazugságokat fogalmaznak meg. Olykor ez még talán bele is fér, ám fontosabb vagy épp kényes kérdésekben jogosan várod el azt a barátnődtől, hogy a javadat akarva inkább az igazságot árulja el - még ha az fájdalmasabb is.

Egy buliból kihátrálni fejfájásra hivatkozva, miközben inkább otthona csendes magányában lenne, valljuk be, nem válóok. Ha viszont a kiszemelt férfiúról titkol lényeges, birtokában lévő információkat, ezzel a vak reménykedés ködfátyolában hagyva téged, az már egyáltalán nem szép dolog. Hasonló a helyzet, amikor nyilvánvaló butaságra készülsz, ám csalódásod látszólagos kiküszöbölése érdekében nemhogy megakadályozna, inkább asszisztál mindehhez. Nem szabad elfeledni ugyanis, hogy egy barát nem attól válik azzá, mert minden mozzanatodat bólogatva támogatja, hanem attól, hogy olykor a negatív véleményt is megfogalmazza.

Megbízhatóság

Már jó ideje jó barátnődnek tartod a lányt, és úgy érzed, a legféltettebb titkodat is elárulhatod neki, hiszen nála biztonságban van. Egy váratlan pillanatban azonban kiderül számodra, hogy olyan dolgokról adott tovább információkat, melyekről illett volna hallgatnia, így nem csoda, hogy a bizalmad az irányába megkérdőjeleződik.
Napjainkban a bizalom az egyik sarkalatos pont a társas viszonyokban.

Egyre nehezebb elnyerni, illetve megtisztelni valakit ezzel, arról nem is beszélve, mennyire törékeny dologról is van szó. Ha úgy tapasztalod, hogy harmadik félre nem tartozó információ vált közkinccsé, teljesen érthető a felháborodásod. Ráadásul ezzel a kapcsolatotokat is megnehezítette az illető, hiszen az egyszer elvesztett bizalmat már nagyon nehéz visszaszerezni. A helyzetet azonban mérlegelni kell a súlyosság függvényében, hiszen egy újabb esélyt mindenki megérdemel.

Empátia és figyelem

Egy igaz barát nemcsak akkor van az ember mellett, amikor fut a szekér és minden szép, de optimális esetben akkor is melletted áll, ha életed egyik mélypontját éled meg. Persze túlzott elvárásokat nem szabad támasztani, önzővé ilyenkor sem válhatsz, hiszen neki is van élete, illetve vannak kötelezettségei.

Ám azt jó tudni, hogy ha munka után rácsörögsz, nem fog mondvacsinált indokokkal elutasítani, hanem lehetőségeihez mérten segít - legyen szó egy átbeszélgetett estéről vagy egy kedélyjavítónak szánt vásárlással töltött szombat délutánról. Ugyan, ha már régóta barátnők vagytok, szavak nélkül is tudhatjátok, épp mire van szüksége a másiknak, így vélhetően nem fog bulizni rángatni, ha - ismerve téged - sejti, hogy a magány teheti a legjobbat számodra, ám ha túlzottan elmerülnél az önsajnálat fekete bugyraiban, igyekszik kirángatni onnan.

Ha azonban úgy érzed, hogy önös érdekeit előtérbe helyezve csak a saját problémái miatt keres meg, illetve az aktuális boldogságát kívánja megosztani, miközben a rád fordított figyelme a nullához közelít, talán nem árt átértékelni a viszonyotokat. Teljesen joggal várod el ugyanis azt, hogy miközben te együtt örülsz, szomorkodsz vele, és lelki segélyt nyújtasz, ha kell, a te életed történései ne két mondattal legyenek elintézve.

Ezt is szeretjük