Isteni, cukormentes meggyes jégkása színezék nélkül, gyerekeknek
A fagyi mellett a másik nyári kedvenc a jégkása. Készítsd otthon!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugye, a te gyermeked is imádja a színes, hűsítő jégkását? Íme, egy recept, amit elkészíthetsz otthon a családnak. Igaz, kicsit időigényes, de az eredmény nagyon finom. Meggyes jégkása cukor és színezék nélkül.

Hozzávalók 2-3 személyre:
  • 3 dl víz
  • fél kiló meggy
  • 1 édes fajta alma - ez helyettesíti a cukrot

Mosd meg és magozd ki a meggy háromnegyedét, a többit tedd félre, az almát mosás után hámozd meg, és a magozott meggyel együtt, ráöntve a vizet, turmixgéppel vagy botmixerrel alaposan zúzd össze! Ha kész, öntsd egy edénybe a keveréket, és tedd a fagyasztóba! Három óra kell nagyjából, hogy megfagyjon, de a három óra leforgása alatt félóránként vedd ki a hűtőből, és jól keverd össze! Így kásás marad. Ha látod, hogy már elérte a kívánt állagot, vedd ki!

A félretett meggy levét mosás és magozás után egy edényben, kanál segítségével jól nyomkodd ki, és a levet öntsd a poharakba tett meggyes jégkása tetejére! Szívószállal még szívesebben fogyasztják a kicsik.

Egészségtelen nyári ételek

Adalékanyagok, cukor, színezék, transzzsír és mindenféle káros összetevő: hét nyári kedvenc, amiket nem jó, ha adsz a gyereknek.

Ezt is szeretjük