3 makacs nyári folt a gyerek ruháján - Így szedd ki könnyen

Gyümölcsfolt? Fűfolt? Fagyifolt? Íme, három házi módszer, amivel könnyedén eltávolíthatod őket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár az az évszak, amikor az anyukáknak gyakrabban gyűlik mag a baja, ha mosásra kerül a sor, ilyenkor ugyanis számos olyan jellegű folt lehet a gyerekek ruháin, ami a téli időszakban például nem. A probléma neked is ismerős lehet.

Ilyen a fűfolt, a gyümölcsfolt vagy a fagyifolt. Egyiket sem könnyű kiszedni, ám mielőtt az ecetes ollóhoz folyamodnál, próbáld ki ezeket a házi keverékeket, amikkel mindhárom foltot eltávolíthatod. Nemcsak hatásosak, de még olcsók is.

Fűfoltra: kend be a fűfoltot fehér fogkrémmel, és dörzsöld bele az anyagba! A fogkrémben lévő nátrium-lauril-szulfát oldja a klorofillt, vagyis a zöld színanyagot, így mosáskor könnyebben kijön majd a folt.

Fagyifoltra: ha rácsöppen a fagyi a ruhára, foltot hagyhat, főleg, ha csokifagyiról vagy valamilyen élénk színűről van szó. Ecettel locsold le a foltot, dörzsölgesd meg, majd mosd ki úgy, ahogy máskor is.

Gyümölcsfoltra: a gyümölcsfoltot legjobb azonnal szappanos vízzel finoman megdörzsölni, de ha erre nincs mód, utólag citromlével vagy ecettel locsold be a foltot, picit dörzsöld meg, és utána mosd ki a ruhát a szokásos módon!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Veszélyes ételek

Bizonyos nyári ételek nemcsak azért veszélyesek, mert foltot hagyhatnak a ruhán, hanem azért is, mert nem megfelelően elkészítve és tárolva szalmonellafertőzést is okozhatnak.

Ezt is szeretjük