A 6 legmakacsabb, gyerekek okozta folt
Így tüntesd el pillanatok alatt!
Mi sem természetesebb, mint a fűfolt a térdnél, és egy adag csoki a pólón. Hogyan számolj le velük?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kis olajfolt a nadrágon biciklizés után, egy nagy zöld terület a térdnél, egy csepp csokis fagyi a pólón, és még néhány vércsepp a legutóbbi esés maradványaként.

Ezek a foltok mindennaposak a gyerekruhákon, egyben pedig a legmakacsabbak, melyeket könnyű megszerezniük a kicsiknek, eltávolításuk azonban már korántsem gyerekjáték.

Mielőtt a szemetesben landolna a trikó vagy a farmernadrág, vagy rávasalható matricákkal igyekeznél eltüntetni a csokis fagyi vagy a bicikli nyomait, próbáld ki a következő praktikákat!

A csokoládé- és fagyifoltoknak végük!

A csokoládé, a fagyi és a jégkrém korosztálytól függetlenül a gyerekek nagy kedvence. Ha tehetnék, egész évben azt ennék reggelire, ebédre és vacsorára - természetesen kézzel, amelyet a legkönnyebb az édesség elfogyasztása után a nadrágban vagy a pólóban megtörölni.
Ha a dolgot még időben észreveszed, a foltos ruhát alaposan öblítsd át langyos vízben, majd a foltra önts egy kevés mosószert, dörzsöld jól át, majd hagyd ázni a ruhát a vízben egy fél órán át. Ha úgy látod, hogy a mosószer hatására nem halványult a folt, próbálkozz ecetes vagy mosószappanos átdörzsöléssel. Ezután dobd a ruhát a mosógépbe, és mosd ki.

Ha sem a mosószeres öblítés, sem az ecetes dörzsölés nem használt a foltnak, mielőtt a mosógépbe tennéd, próbáld meg 15 g sóból és fél liter borszeszből készült keverékkel eltávolítani. Egy keveset önts belőle a foltra, és gyengéden dörzsöld össze az anyagot. Csak színtartó anyagok esetében használd!

A makacs fűfolt legjobb ellenszerei

Természetes, hogy a gyerekek izgágák, és képtelenek egy percig is nyugton maradni. Sőt, az is, hogy a ruhájukról gyakran az egész napi tevékenységük leolvasható, beleértve a játszótéren vagy a kertben történő szaladgálásokat és eséseket. Ez utóbbiak egyenes következményei a fűfoltok, amelyekkel az anyukák többsége szinte semmit sem tud kezdeni.

Ha számodra is nagy fejtörést okozott eddig a fű okozta foltok eltávolítása, ideje beszerezned egy adag denaturált szeszt és egy mosószappant. Először is, fontos tudnod, hogy a fűfoltokat nem szabad csupán vízzel kezelni, mert csak még inkább bedörzsölöd a szövetbe. Jobban teszed, ha denaturált szesszel átitatott vattával nyomkodod át a foltot, majd ezután mosószappanos vízben áztatod addig, amíg a szennyeződés halványulni kezd.
A denaturált szesz helyett aludttejjel is próbálkozhatsz: egy éjszakán át áztasd benne a ruhát, majd mosógépben mosd ki. A fűfoltnak hűlt helye lesz!

Egészségesek, vitamindúsak, és foltot hagynak

A friss gyümölcsök természetes vitamintartalmuknál fogva kifejezetten ajánlottak a fejlődő szervezet számára - annál kevésbé a ruhák számára. A meggy, az áfonya, a málna és a többi, színes-ízes gyümölcs olyan makacs foltokat képes okozni, amelyektől szinte lehetetlen megszabadulni. Szinte. Néhány praktikával ugyanis győzedelmeskedhetsz a foltok felett!

A szederrel például szalmiákszesszel vagy bóraxszal számolhatsz le. A frissen keletkezett gyümölcsfoltokkal tarkított ruhát áztasd langyos vízbe, melybe előzetesen néhány evőkanál szalmiákszeszt - vagy egy evőkanál bóraxot - kevertél. Hagyd a vízben fél órán át, majd mosógépben mosd ki.

Ha nem akad otthon sem bórax, sem pedig szalmiákszesz, ráadásul a foltot nem sikerült azonnal észrevenned, vegyél elő ecetet és egy citromot.

Az előbbiből csepegtess egy keveset a szennyezett területre, a citrom felét pedig csavard ki, és a levét öntsd a foltra. Hagyd így a ruhát 15-20 percig, majd forró vízben jól öblítsd át a foltot.

3 további folt, 3 hatékony praktika
  • A biciklizés közben könnyen keletkezett olajfoltot 250 ml 90%-os alkohol, 100 ml szalmiákszesz és 10 ml mosóbenzin keverékével átitatott puha ruhával kezeld.
  • A friss vérfoltot bő, hideg vízben öblítsd át, majd hagyd ázni. A makacsabb foltokat érdemes sóval bedörzsölni.
  • A golyóstoll okozta foltot egy teáskanál ecet és egy teáskanál denaturált szesz keverékével távolíthatod el.
Ezt is szeretjük