Megszüntetik a puffadást, és kihajtják a felesleges vizet a szervezetből: 10 káliumban gazdag étel
A kálium az egyik legfontosabb ásványi anyag, melynek fogyasztása többek között segít leküzdeni a puffadásos tüneteket is.

babsaláta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár csak a kalcium és a magnézium, a kálium is azon ásványi anyagok közé tartozik, amelyek szükséglete a változatos, vegyes étrenddel nagyrészt pótolható. A megfelelő mennyiségű káliumbevitel támogatja az egészséget, segít a puffadás leküzdésében és a vizesedés ellen.

Az értékes ásványi anyag a legtöbb hétköznapi ételben, különösen a zöldségekben megtalálható, ám egyoldalú, változatosságot mellőző étrend folytatása mellett a fő forrásai sokak menüjéből kimaradhatnak.

A kálium jótékony hatásai

A kálium napi ajánlott beviteli mennyisége felnőtteknek 2600-3400 milligramm között mozog, kivéve azoknak, akik valamilyen veseelégtelenségben szenvednek, számukra az orvos által előírt étrend a követendő. Mindenesetre remek vízhajtó, segít eltávolítani a nátriumot a szervezetből, ami magas vérnyomást okozhat. Szívvédő hatással is bír, mivel jót tesz a vérereknek is, ezen tulajdonsága miatt az izomműködést is támogatja. Enyhíti a puffadásos tüneteket emésztést támogató hatása révén. Érdemes napi szinten fogyasztani, finomabbnál finomabb fogások készíthetők a káliumban gazdag alapanyagokból.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük