Mit egyél edzés előtt, mit utána? Hamarabb meglátszik az eredmény, ha így étkezel

Sokat számít, mit eszel edzés előtt vagy után - van, ami feltölt energiával, más pedig inkább megnyugtat.

edzés étel nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az edzések előtt és után is kulcsfontosságú szerepe van az étkezéseknek - előtte érdemes olyanokat fogyasztani, amik energiával látnak el, utána pedig, amik nyugtatólag hatnak az izmokra.

A test, akárcsak egy kocsi a benzint, égeti a szénhidrátokat, amik energiával látnak el, így nagyon fontos szerepük van, főleg az edzés előtti étkezéseknél. Utána pedig inkább fehérje és szénhidrátok keveréke segíthet az izmok építésében.

Ételek edzés előtt és után

Nem kötelező étkezni edzések előtt, létezik reggeli "éhgyomros" kardiózás, ami kifejezetten zsírégetésre szolgál - nagyon kemény, de hatékony módja a zsírpárnák eltüntetésének. Amúgy is érdemes edzés előtt 1-3 órával befejezni az étkezést. Nem tesz jót a gyomornak, ha közvetlenül az edzést megelőzően telítődik, ugyanakkor lényeges, hogy biztosítva legyen a megfelelő energiaellátás. Az edzés utáni étkezés fontos szereppel bír a regeneráció szempontjából, ekkor az izomszövetek újra készen állnak arra, hogy feltöltődjenek, és újjáépüljenek - fél órával a gyakorlatok után már lehet is enni. Olyan ételeket válogattunk össze, amiket kifejezetten edzés előtt vagy után tanácsos fogyasztani.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Perfetto, a kávészemektől az utolsó cseppig

A Dinamica Plus kávéfőző széles receptválasztékának köszönhetően minden napszakban elhozza a perfetto kávé pillanatot. Krémes cappuccino reggel, egy kis plussz energia ebéd után egy espresso társaságában, egy koffeinben gazdag hosszú kávé amikor már csak a napot szeretnéd túlélni. De’Longhi, frissen őrölt kávé minden csészében, bármelyik is legyen a kedvenced.

Promóció

Ezt is szeretjük