8 alakformáló miniszalag-gyakorlat, ami nagy túlsúllyal is elvégezhető: kíméli az ízületeket, mégis átmozgatja a testet

A miniszalagok helyes használatával az egész testet átmozgató, mégis kíméletes gyakorlatsort lehet megalkotni.

GettyImages-941851144
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kicsit szűkös a lakás, akkor a mini gumiszalagok lehetnek az otthoni edzés tökéletes eszközei számodra, de a helytakarékosság mellett más előnyei is vannak. Az elasztikus anyagból készült sporteszköz segítségével gyengéden, az ízületek túlzó terhelése nélkül lehet hatékony gyakorlatokat végezni.

Viszont hiába tűnnek egyszerűnek, a miniszalagos edzések az egész testet keményen átdolgoztatják. Az ellenállási erőből fakad hatékonyságuk, aminek köszönhetően ezek az úgynevezett rezisztenciaedzések másképp hatnak az izomcsoportokra, mint a súlyzós edzések.

Edzés miniszalagokkal

A gyakorlatok közben egy dologra kell nagyon odafigyelni, hogy egész idő alatt feszüljön a szalag, így az izmoknak az ellenállási erővel szemben kell erőt kifejteniük. Minél jobban kinyújtod a gumiszalagot, annál nehezebb lesz az adott mozgásforma, így folyamatosan tudod a saját edzettségi szintedhez állítani a gyakorlatok nehézségét. Különböző változatokban lehet beszerezni ezeket a gumiszalagokat, a nagyobb izmokhoz, mint a combizmok, érdemes a vastagabb, nehezebben nyúló verziót megvenni. Olyan gyakorlatokat gyűjtöttünk össze, amik a fenék-, a láb- és a törzsizmokat dolgoztatják meg, mindezt az ízületek túlterhelése nélkül - érdemes őket kipróbálni.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük