65 kilót fogyott másfél év alatt Dorina: fájdalmai és pánikrohama volt a nagy túlsúly miatt
A fiatal anyuka a 3XL-es ruhákat XS-es méretre cserélte.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztató és motiváló történetet mutatunk egy olyan erős nőről, akinek, bár rengeteg megpróbáltatással került szembe az évek során, akaratereje és elhatározása erősebb volt, ennek hála pedig 65 kilótól szabadult meg.

Dorinának az életmódváltáshoz rengeteg türelemre és kitartásra volt szüksége. 2019-ben kezdett fogyókúrába, miután 126 kilót mutatott alatta a mérleg. Másfél év alatt 65 kilót fogyott, és a 3XL-es ruháit is XS-es méretre cserélte.

"A legtöbb negatív megjegyzést édesapámtól kaptam"

A 28 éves édesanyának már általánosban figyelnie kellett arra, mit eszik, hiszen elmondása szerint mindig is husisabb volt társainál. A tanáraitól is kapott megjegyzéseket a súlya miatt, de az fájt neki igazán, amikor édesapja kritizálta. 

3-ok
Fotó: Kiss Dorina

- Emlékszem, a tanáraim is néha-néha megjegyezték az általános iskolában, ha nagyobb volt a súlyom, de a legtöbb megjegyzést édesapámtól kaptam, ami nagy törést okozott akkor bennem, és amit talán soha nem felejtek el. Mielőtt 15 évesen elkezdtem a középiskolát, sikerült lefogynom, de 16-17 éves koromban a leadott pluszkilókat sajnos visszahíztam. 2016-ban megszületett a kislányom, és onnantól kezdve megindultam a lejtőn - kezdi történetét Dorina, aki 2018-ban olyan fájdalmakkal küzdött, hogy sokszor már az ágyból sem kelt fel.

- A 2018-as évem folyamatos rosszullétekkel telt. Szinte minden héten pánikroham gyötört, sokszor azt hittem, hogy meghalok. A túlsúlyom miatt nem tudtam az ágyból felkelni, nagyon sajgott a hátam és a térdem, ezzel a fájdalommal keltem és feküdtem mindennap. Nem néztem tükörbe, már ruhákat sem vettem magamnak, és az utcára se nagyon mozdultam ki, annyira szégyelltem magam. 2018. december 31-én fogadtam meg, hogy ennek véget vetek, a fogyásom pedig új évi fogadalom lett. Ekkor a mérleg 126 kilót mutatott - mondja.

A cikk az ajánló után folytatódik

"Hajnalig bújtam az internetet, mit hogyan kellene csinálnom"

Elsődleges célja az volt, hogy a 75 kilót elérje, álmában sem gondolta volna, hogy egyszer 61 kilót mutat majd alatta a mérleg. Azt mondja, a 3XL-es ruhákat XS-es méretre cserélte, ezért azonban keményen megdolgozott.

- Két dolog járt a fejemben, elsősorban az, hogy mindenképp le kell fogynom, másodsorban pedig azon gondolkoztam, milyen ételeket iktassak ki az életemből. Így a legelején elhagytam a cukrot, a fehér lisztes dolgokat, a finomított szénhidrátokat, az üdítőket. Hetek, hónapok alatt tudtam magamnak kialakítani egy olyan új életet, amit folyamatos tanulás előzött meg. Hajnalig bújtam az internetet, kutatva, mit hogyan kellene csinálnom. Kísérleteztem különféle konyhai alapanyagokkal, de a szívemhez igazán a dietetikus - szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, paleo - termékek nőttek, amelyek végigkísérték a fogyásomat, a mai napig is ezeket használom. 

1-ok
Fotó: Kiss Dorina

- 100 kiló körül jártam, amikor 2019. áprilisában vettem magamnak egy futópadot, de a nagy súlyom miatt még a sétálás is nehezemre esett. Először csak pár métert tettem meg, majd ahogy fogytam, úgy lett több energiám, és elkezdtem futni. Ma már 15-18 kilométert futok le egy héten kétszer. Az életem részévé vált a sport - mondja büszkén.

"A mai napig nehezen tudom elhinni, hogy vékony vagyok"

Dorina azt mondja, mint sok sorstársánál, nála is voltak holtpontok, hosszú ideig tartó stagnálás, de a családja segített abban, hogy tovább folytassa.

- Nehéz volt az az időszak, sokat sírtam, hogy miért nem megy tovább, vajon elrontottam valamit? A családom volt az, aki mindig mellettem állt: segítettek nekem, és fogták a kezem, hogy ne aggódjak, menni fog tovább, nem egy hét alatt híztam meg, így ne is várjam, hogy ennyi idő alatt lefogyjak.

2
Fotó: Kiss Dorina

- Ha nem lennének rólam a régi képek, el sem hinném, hogy én vagyok rajtuk. Az agyam nagyon nehezen fogadja el azt a tényt, hogy már talán nevezhetjük így, de vékony vagyok, mivel fejben még nagyon sokszor sajnos kövérnek látom magam. Nemrég kaptam egy álló tükröt, hogy végre lássam, hogy is nézek ki, mert egyszerűen még a mai napig nem hiszek a szememnek. Nem hiszem el, hogy az a nő áll ott, aki én vagyok, aki annyit küzdött az álomalakért - vallotta be Dorina.

Cikkünk megjelenése után Dorinát az RTL Klub Fókusz című műsora is megkereste. Itt nézheted meg a róla készült kisfilmet:

55 kilót fogyott a magyar lány, pedig csokit is evett

Zsófi húszévesen kezdett életmódváltásba, miután 120 kilót mutatott alatta a mérleg. Négy és fél év alatt 55 kilótól szabadult meg, súlyát pedig azóta is tartja. Ismerd meg inspiráló történetét.

Borító-és ajánlóképek: Kiss Dorina

Ezt is szeretjük