8 étel, ami növeli a zsigeri zsírt az orvosok szerint: ezeket érdemes kerülni
Bizonyos ételek fogyasztását érdemes mérsékelni, mert növelhetik a zsigeri zsír szintjét.
A zsigeri, azaz a viszcerális zsír csökkentése egészségügyi szempontból nagyon fontos, hiszen ez az, ami a belső szerveket veszi körbe, és krónikus betegségek kialakulásához, köztük cukorbetegséghez, szívbetegséghez és zsírmájhoz vezethet.
A látható zsírréteg a bőr alatti, úgynevezett szubkután zsír, ami szintén egészségügyi problémákat okozhat, szerencsére helyes életmóddal, rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott étrenddel és pihentető alvással minkét zsírszint csökkenthető.
Zsigeri zsírt okozó ételek
Orvosok szerint akadnak olyan élelmiszerek, amik megemelhetik a zsigerizsír-szintet. Ahogy egyre fontosabbá vált az idővel való spórolás, úgy jelentek meg a gyors, előrecsomagolt, feldolgozott élelmiszerek, amik azonnal fogyaszthatóak, cserébe olyan adalékanyagokat tartalmazhatnak, sót, cukrot, transzsírokat, amik mind-mind növelik a viszcerális zsírszintet. Ha az alább látható ételek fogyasztását sikerül mérsékelni, esetleg kiiktatni a mindennapok étrendjéből, az segíthet a zsigeri zsírok elburjánzása ellen.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció