8 étel, ami növeli a zsigeri zsírt az orvosok szerint: ezeket érdemes kerülni

Bizonyos ételek fogyasztását érdemes mérsékelni, mert növelhetik a zsigeri zsír szintjét.

GettyImages-1277994943

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zsigeri, azaz a viszcerális zsír csökkentése egészségügyi szempontból nagyon fontos, hiszen ez az, ami a belső szerveket veszi körbe, és krónikus betegségek kialakulásához, köztük cukorbetegséghez, szívbetegséghez és zsírmájhoz vezethet.

A látható zsírréteg a bőr alatti, úgynevezett szubkután zsír, ami szintén egészségügyi problémákat okozhat, szerencsére helyes életmóddal, rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott étrenddel és pihentető alvással minkét zsírszint csökkenthető. 

Zsigeri zsírt okozó ételek

Orvosok szerint akadnak olyan élelmiszerek, amik megemelhetik a zsigerizsír-szintet. Ahogy egyre fontosabbá vált az idővel való spórolás, úgy jelentek meg a gyors, előrecsomagolt, feldolgozott élelmiszerek, amik azonnal fogyaszthatóak, cserébe olyan adalékanyagokat tartalmazhatnak, sót, cukrot, transzsírokat, amik mind-mind növelik a viszcerális zsírszintet. Ha az alább látható ételek fogyasztását sikerül mérsékelni, esetleg kiiktatni a mindennapok étrendjéből, az segíthet a zsigeri zsírok elburjánzása ellen. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük