8 étel, ami növeli a zsigeri zsírt az orvosok szerint: ezeket érdemes kerülni
Bizonyos ételek fogyasztását érdemes mérsékelni, mert növelhetik a zsigeri zsír szintjét.
A zsigeri, azaz a viszcerális zsír csökkentése egészségügyi szempontból nagyon fontos, hiszen ez az, ami a belső szerveket veszi körbe, és krónikus betegségek kialakulásához, köztük cukorbetegséghez, szívbetegséghez és zsírmájhoz vezethet.
A látható zsírréteg a bőr alatti, úgynevezett szubkután zsír, ami szintén egészségügyi problémákat okozhat, szerencsére helyes életmóddal, rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott étrenddel és pihentető alvással minkét zsírszint csökkenthető.
Zsigeri zsírt okozó ételek
Orvosok szerint akadnak olyan élelmiszerek, amik megemelhetik a zsigerizsír-szintet. Ahogy egyre fontosabbá vált az idővel való spórolás, úgy jelentek meg a gyors, előrecsomagolt, feldolgozott élelmiszerek, amik azonnal fogyaszthatóak, cserébe olyan adalékanyagokat tartalmazhatnak, sót, cukrot, transzsírokat, amik mind-mind növelik a viszcerális zsírszintet. Ha az alább látható ételek fogyasztását sikerül mérsékelni, esetleg kiiktatni a mindennapok étrendjéből, az segíthet a zsigeri zsírok elburjánzása ellen.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció