Neked is ilyen táskád van? Vigyázz, mert megbetegíthet!
Nagyon komoly egészségügyi problémák forrása lehet az ártalmatlannak hitt kiegészítő.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A táska minden nő ruhatárában alapkiegészítőnek számít, éppen ezért nagyon sokakat érintenek a hozzá kapcsolódó problémák is. Nem is gondolnád, mennyi alattomosan megjelenő betegség forrása lehet a retikülöd!

Az imádnivaló apró szütyőktől a sportos hátizsákokig számos táskafazon létezik, ám ezek közül némelyik károsabb, mint a többi. Olvasd el, melyek ezek!

Hogyan viseled a táskád?

A legnagyobb veszélyt a féloldalas, nehezebb kézitáskák jelentik, amelyek közül a rövid szíjjal, szinte közvetlenül a hónalj alatt viselt darabok a legrosszabbak. Ezek befolyásolják a tartásodat, a lépéseidet, valamint azt, ahogyan a kezedet mozgatod járás közben, ami komoly kihatással van a gerincedre is.

Hasonlóképpen igénybe veszi a hátat, ha féloldalasan hordod a hátizsákodat, vagy nem egyenlően állítod be a pántjait, sőt, az egy oldalon viselt aktatáska is problémás.

A fájdalom ilyenkor általában először a csuklyásizomban és a nyakban jelentkezik, de a gerinc közepe táján is feltűnhet. Amit pedig eleinte csak merevségnek, kisebb fájdalomnak vélsz, kialakulóban lévő gerincferdülés és más betegségek első tünete is lehet.

Fejfájás ok nélkül?

A hát meggyötört izmai és a rossz tartás szoros összefüggésben van a fejfájásokkal. Ha rendszeresen azt veszed észre, hogy egy oldalról, a nyakból sugárzóan fáj a fejed, érdemes lehet egy új táska beszerzését fontolóra venni, csökkenteni a benne lévő holmik súlyát, vagy rendszeresen váltogatni, melyik oldalon hordod.

Féloldalas hajritkulás

Furcsa, de igaz, hogy ha rendszeresen ugyanazon az oldalon hordod a táskádat, akkor a hajadat is alaposan megritkíthatod. Ennek oka nagyon egyszerűen annyi, hogy ha hosszabb hajad van, akkor mindig is bele fog akadni néhány szál a táska pántjába. Így számos hajszálad vész oda naponta, míg a többi a fokozott igénybevétel miatt jobban törik. A problémát csak fokozza, ha a pánt láncszemekből áll. Nem hiszed el, hogy tényleg így működik? Kérdezd meg a fodrászodat, hogy mit gondol, melyik oldalon viseled a táskát!

Ezt is szeretjük