Rákellenes zöldségek

A rák legjobb ellenszere a megelőzés. Táplálkozz egészségesen!

Dia

Zeller Állatkísérletek során bizonyították, hogy a zellerszárban található apigenin nevű növényi flavonoid a szervezetbe kerülve megállíthatja, illetve lassítja a daganatok növekedését. Hogy a vegyület rendelkezik-e gyulladásgátló hatással, azt még vizsgálják.

Zeller

Állatkísérletek során bizonyították, hogy a zellerszárban található apigenin nevű növényi flavonoid a szervezetbe kerülve megállíthatja, illetve lassítja a daganatok növekedését. Hogy a vegyület rendelkezik-e gyulladásgátló hatással, azt még vizsgálják.

Dia

Spenót Popeye kedvence számtalan előnyös egészségvédő hatással bír. Fél csésze spenót béta-karotin-tartalma fedezi a napi ajánlott mennyiséget, minek köszönhetően fogyasztása védelmet nyújt a daganatos betegségek ellen. Kapcsolódó cikk:Rákellenes, zsírégető, jókedvre derítő - Mi az? »

Spenót

Popeye kedvence számtalan előnyös egészségvédő hatással bír. Fél csésze spenót béta-karotin-tartalma fedezi a napi ajánlott mennyiséget, minek köszönhetően fogyasztása védelmet nyújt a daganatos betegségek ellen.

Kapcsolódó cikk:
Rákellenes, zsírégető, jókedvre derítő - Mi az? »

Dia

Spárga A benne található folsavnak köszönhetően segít megelőzni a DNS károsodását. Továbbá glutation nevű antioxidánsa semlegesíti a rákkeltő anyagokat a szervezetben, így védelmet biztosít a szabad gyökök káros hatásaival szemben. Kapcsolódó cikk: Rákellenes, zsírégető, jókedvre derítő - Mi az? »

Spárga

A benne található folsavnak köszönhetően segít megelőzni a DNS károsodását. Továbbá glutation nevű antioxidánsa semlegesíti a rákkeltő anyagokat a szervezetben, így védelmet biztosít a szabad gyökök káros hatásaival szemben.

Kapcsolódó cikk:
Rákellenes, zsírégető, jókedvre derítő - Mi az? »

Dia

PaprikaBéta-karotin tartalmának köszönhetően védi szemed egészségét és segít megelőzni a szív-és érrendszeri megbetegedéseket. Ez a hatékony antioxidáns egyes daganatos betegségek ellen is hatékony lehet. A piros húsú paprikában különösen sok található belőle.

Paprika

Béta-karotin tartalmának köszönhetően védi szemed egészségét és segít megelőzni a szív-és érrendszeri megbetegedéseket. Ez a hatékony antioxidáns egyes daganatos betegségek ellen is hatékony lehet. A piros húsú paprikában különösen sok található belőle.

Dia

 	Brokkoli 	A brokkoli a benne lévő C-vitaminnak és béta-karotinnak köszönhetően jelentős szerepet játszik a rákmegelőzésben. A kutatások szerint főleg a gyomor-, a vastagbél-, a petefészek- és a prosztatarák, valamint a leukémia és a melanoma ellen bizonyul hatásosnak. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Íme, a világ legerősebb rákellenes zöldsége! »

Brokkoli

A brokkoli a benne lévő C-vitaminnak és béta-karotinnak köszönhetően jelentős szerepet játszik a rákmegelőzésben. A kutatások szerint főleg a gyomor-, a vastagbél-, a petefészek- és a prosztatarák, valamint a leukémia és a melanoma ellen bizonyul hatásosnak.

Kapcsolódó cikk:
Íme, a világ legerősebb rákellenes zöldsége! »

Dia

 	Fokhagyma 	Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma lassítja azokat a sejtelfajulásokat, melyek a daganatos betegségek kialakulásához vezetnek. Közömbösíti a szabad gyököket és különösen erős védelemmel bír a gyomorrák ellen, de az egész immunrendszert erősíti. 	 	Kapcsolódó cikk: 	A fokhagyma 3 egészségügyi hatása »

Fokhagyma

Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma lassítja azokat a sejtelfajulásokat, melyek a daganatos betegségek kialakulásához vezetnek. Közömbösíti a szabad gyököket és különösen erős védelemmel bír a gyomorrák ellen, de az egész immunrendszert erősíti.

Kapcsolódó cikk:
A fokhagyma 3 egészségügyi hatása »

Dia

Zöldborsó Klorofill tartalmának köszönhetően fogyasztásával megelőzheted, a szervezetedbe jutó káros kémiai anyagok DNS-károsító hatását. Emellett a benne található C-vitamin antioxidáns hatása miatt semlegesíti a szabad gyököket.Kapcsolódó cikk:Rákellenes, zsírégető, jókedvre derítő - Mi az? »

Zöldborsó

Klorofill tartalmának köszönhetően fogyasztásával megelőzheted, a szervezetedbe jutó káros kémiai anyagok DNS-károsító hatását. Emellett a benne található C-vitamin antioxidáns hatása miatt semlegesíti a szabad gyököket.

Kapcsolódó cikk:
Rákellenes, zsírégető, jókedvre derítő - Mi az? »

Dia

 	Karfiol 	A keresztesvirágúak családjába tartozó karfiol a leggyakrabban fogyasztott ehető virág. Tudományos kutatások során bizonyították, hogy a növényben található sulforaphane – SFN – molekula segít megelőzni különféle rákos megbetegedések kifejlődését a szervezetben.

Karfiol

A keresztesvirágúak családjába tartozó karfiol a leggyakrabban fogyasztott ehető virág. Tudományos kutatások során bizonyították, hogy a növényben található sulforaphane – SFN – molekula segít megelőzni különféle rákos megbetegedések kifejlődését a szervezetben.

Dia

 	Paradicsom 	A benne található likopin nevű antioxidáns az egyik legerősebb rákellenes vegyület. Védi a sejteket a szabad gyökök káros hatásaival szemben, így sokféle daganatos megbetegedés kialakulása ellen védelmet nyújt. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Így fogyaszd a paradicsomot rák és szívbetegség ellen! »

Paradicsom

A benne található likopin nevű antioxidáns az egyik legerősebb rákellenes vegyület. Védi a sejteket a szabad gyökök káros hatásaival szemben, így sokféle daganatos megbetegedés kialakulása ellen védelmet nyújt.

Kapcsolódó cikk:
Így fogyaszd a paradicsomot rák és szívbetegség ellen! »

Dia

 	Vöröshagyma 	A Közép-Ázsiából származó növény nem csak gasztronómia szempontból érdekes. A benne található diallil-szulfid nevű vegyület bizonyos fokú védelmet biztosít a daganatos megbetegedésekkel szemben, mivel növeli a gyomorban a rákellenes hormonok mennyiségét.

Vöröshagyma

A Közép-Ázsiából származó növény nem csak gasztronómia szempontból érdekes. A benne található diallil-szulfid nevű vegyület bizonyos fokú védelmet biztosít a daganatos megbetegedésekkel szemben, mivel növeli a gyomorban a rákellenes hormonok mennyiségét.

Dia

 	Lilahagyma 	Ígéretesek azok a kutatási eredmények, melyek a növényben található kvercetin nevű antioxidáns jótékony hatásairól tanúskodnak. A vegyület gátolja a ráksejtek szaporodását, valamint segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Lilahagyma

Ígéretesek azok a kutatási eredmények, melyek a növényben található kvercetin nevű antioxidáns jótékony hatásairól tanúskodnak. A vegyület gátolja a ráksejtek szaporodását, valamint segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Dia

Articsóka A cinarin nevű szerves sav, mely a növényben található, antioxidáns tulajdonsága révén bizonyos fokú védelmet nyújt a környezeti méreganyagok káros hatásaival szemben. Emiatt pedig a zöldség hasznos lehet a rákmegelőzésben.

Articsóka

A cinarin nevű szerves sav, mely a növényben található, antioxidáns tulajdonsága révén bizonyos fokú védelmet nyújt a környezeti méreganyagok káros hatásaival szemben. Emiatt pedig a zöldség hasznos lehet a rákmegelőzésben.

Dia

 	Kelbimbó 	A kelbimbó az egyik legjobb glükozinolát-forrás, mely segít a szervezetnek a rákmegelőző enzimek termelésében. Magas a C-vitamin- és folsavtartalma is, melyek a szervezet öngyógyító folyamatainak aktiválásában játszanak szerepet. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Utálod a kelbimbót? Íme, a tudományos magyarázat »

Kelbimbó

A kelbimbó az egyik legjobb glükozinolát-forrás, mely segít a szervezetnek a rákmegelőző enzimek termelésében. Magas a C-vitamin- és folsavtartalma is, melyek a szervezet öngyógyító folyamatainak aktiválásában játszanak szerepet.

Kapcsolódó cikk:
Utálod a kelbimbót? Íme, a tudományos magyarázat »

Dia

 	Káposzta 	A zöldség telis-tele van értékes ásványi anyagokkal, és jelentős béta-karotin-tartalma révén serkenti az immunrendszer működését, így rákmegelőző hatású. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Ezeket edd a rák ellen októberben! »

Káposzta

A zöldség telis-tele van értékes ásványi anyagokkal, és jelentős béta-karotin-tartalma révén serkenti az immunrendszer működését, így rákmegelőző hatású.

Kapcsolódó cikk:
Ezeket edd a rák ellen októberben! »

Dia

 	Sütőtök 	A vidám színű növény rendszeres fogyasztása számos egészségvédő hatással bír. Lutein tartalmának köszönhetően csökkenti a sárgafolt-elfajulást, segít megelőzni a szürkehályog, valamint a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Rákellenes, agyserkentő, emésztésjavító - Mi az? »

Sütőtök

A vidám színű növény rendszeres fogyasztása számos egészségvédő hatással bír. Lutein tartalmának köszönhetően csökkenti a sárgafolt-elfajulást, segít megelőzni a szürkehályog, valamint a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

Kapcsolódó cikk:
Rákellenes, agyserkentő, emésztésjavító - Mi az? »

Dia

 	Cékla 	A céklában lévő növényi rost, a pektin serkenti az emésztést és a méregtelenítést, a zöldség rákellenes hatása is ismert. A népi gyógyászatban menstruációs fájdalmak enyhítésére, valamint a pattanások, mitesszerek elmulasztására is használják. 	Kapcsoolódó cikk: 	A cékla 3 áldásos egészségügyi hatása »

Cékla

A céklában lévő növényi rost, a pektin serkenti az emésztést és a méregtelenítést, a zöldség rákellenes hatása is ismert. A népi gyógyászatban menstruációs fájdalmak enyhítésére, valamint a pattanások, mitesszerek elmulasztására is használják.

Kapcsoolódó cikk:
A cékla 3 áldásos egészségügyi hatása »

Dia

Sárgarépa A béta-karotin vegyület nem csupán az A-vitamin előanyaga, hanem hatékony antioxidáns is, mely véd a káros szabad-gyökök hatásaival szemben is. Minél élénkebb a répa színe, annál több béta-karotint tartalmaz.

Sárgarépa

A béta-karotin vegyület nem csupán az A-vitamin előanyaga, hanem hatékony antioxidáns is, mely véd a káros szabad-gyökök hatásaival szemben is. Minél élénkebb a répa színe, annál több béta-karotint tartalmaz.
Ezt is szeretjük
Fotó: