Rákellenes italok őszre: képeken 6 folyékony antioxidáns

Idd őket naponta!

A gránátalmalé vagy a szilvalé segít a rákellenes harcban.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az őszi hónapokban nem csupán a náthától és az influenzától tartasz, hanem általában szeretnél vigyázni az egészségedre, érdemes kipróbálnod az alábbi rákellenes italokat. Antioxidáns hatásuknak köszönhetően felveszik a harcot a sejtkárosító szabadgyökökkel, melyek a rákos elváltozások alapját adják. Lapozd át a galériát!

A késő ősszel érő gránátalmát magas antioxidáns-tartalma miatt szupergyümölcsként tartják számon. A szupergyümölcsök - túl azon, hogy bővelkednek antioxidánsokban - kiemelkedő tápértékkel bírnak, és csökkentik a különböző betegségek kialakulásának kockázatát. A gránátalma, illetve a belőle készült ital rákellenes tulajdonságát elsősorban ellágsavtartalmának köszönheti. További infókért kattints ide!

A narancssárga termésű homoktövisfa egyszerre dísznövény és gyógynövény. Termése rendkívül gazdag C-vitamin-forrás - a szakértők szerint tízszer annyit tartalmaz a rákellenes vegyületből, mint a citrom. Ráadásul nyomelemekben és vitaminokban - E, B, K - is bővelkedik. Bioboltokban, illetve gyógynövényboltokban beszerezheted dzsem, szörp, tea és likőr formájában.

A vörösbor antioxidáns tulajdonsága a gyártási eljárásnak köszönhető: a vörösbornál ugyanis - ellentétben a fehérrel - felhasználják a héjat és a magokat is. Ennek köszönhetően 13-szor nagyobb mennyiségben található meg benne a polifenol nevű rákellenes vegyület. Kattints ide további infókért!

A sötétkék színű gyümölcsök festékanyaga, az antocianin erős rákellenes hatással bír. Két marék áfonyát tegyél turmixgépbe, majd az így kapott levet szükség esetén hígíthatod egy-két deci vízzel. Fogyaszthatod antioxidáns hatása miatt, de akár húgyúti fertőzés esetén is.

Beköszöntött a teaszezon. Ha fontos az egészséged, felejtsd el a filteres teákat, fogyassz helyettük szálas változatot. Ha pedig nem tudod, milyen teát válassz, ajánljuk figyelmedbe a zöld teát, mely polifenol-tartalmának köszönhetően erős antioxidáns tulajdonsággal bír. Tudj meg többet róla!

A szilva - csakúgy, mint az áfonya -, antocianin-tartalmának köszönheti színét és szabadgyökellenes hatását. Nem csupán emésztésserkentő hatása miatt érdemes fogyasztani tehát az ősz egyik emblematikus gyümölcsét, illetve a belőle készült levet. Tudj meg többet róla!

Rákellenes teák

A zöld vagy a fehér tea antioxidáns hatásának köszönhetően felveszi a harcot a szabadgyökökkel.

Ezeket idd a rák ellen! Képeken 7 antioxidáns tea

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük