Rákellenes fűszernövények: képeken a 7 legerősebb antioxidáns

A chili- vagy kurkumafogyasztással megelőzheted a rákot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ott vannak a konyhapolcodon, és talán sejtelmed sincs, mekkora erő rejlik bennük - azon túl, hogy kellemes ízt adnak az ételeidnek. Lapozd végig az alábbi galériát, és ismerd meg azokat a fűszernövényeket, melyek rákellenes hatással bírnak!

A chilit úgy is ismerik, mint gyomorrákot megelőző szer, de a testsúlycsökkentésben is jól jöhet.

A sárga kurkuma antioxidáns tulajdonsága mellé gyulladásgátló, májenzimtermelést fokozó, illetve epekiválasztást serkentő hatás is társul.

Laboratóriumi körülmények között a gyömbér a rákos sejtek anyagcseréjének leállását okozta.

A rendszeres fokhagymafogyasztás akadályozza a gyomorrák kialakulásában szerepet játszó nitritvegyületek képződését.

A petrezselyem nemcsak a fokhagymaszagot nyomja el, de közömbösíti a rákkeltő anyagokat, többek között a cigarettában találhatóakat is.

Egy 2011-es kutatás szerint a sáfrány hatékonyan alkalmazható a májrák megelőzésében és megállításában.

A rozmaring fogyasztásának köszönhetően csökken a kockázata a rákos megbetegedéseket jelentő génmutációk kialakulásának.

Influenzagyilkos fűszerek

Ha megnézted az antioxidáns hatású fűszereket, ismerkedj meg azokkal, melyek vírusölő tulajdonsággal bírnak.

Képeken a legjobb influenzagyilkos fűszerek őszre

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük