Egészségesek, mégis azonnal puffasztanak: 10 étel, ami a gondot okozhatja
Néhány egészséges étel erős puffadáshoz vezet. Hiába vannak tele vitaminnal, nem mindenkinek ajánlottak.
A puffadásnak rengeteg oka lehet, a helytelen táplálkozási szokásoktól kezdve az ételérzékenységig. Emellett akár enzimhiány is okozhatja, hogy a szénhidrátok a vastagbélben tudnak csak lebomlani erős gázképződés mellett, sőt, időnként súlyosabb emésztőrendszeri megbetegedés tüneteként is felmerülhet a probléma.
Ha csak ritkán fordul elő, lehetséges, hogy egyszerűen a gyorsan elfogyasztott étellel került több levegő az emésztőrendszerbe, de gyakoribb panasz esetén akár egy ételnapló vezetése is sokat segíthet.
Puffasztó ételek
A magas fruktóztartalmú, szénsavas üdítőitalok, az alkohol, az olajban sütött ételek mind-mind felelősek lehetnek a feszítő érzésért a hasban. Ám sajnos néha épp a legegészségesebb, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag ételek okoznak felfúvódást és hasfájást. Érzékenység esetén ezeket is kerülni kell.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció