Gátolja a zsírmáj kialakulását, segíti az emésztést: 8 étel a sokoldalú padlizsánból

A padlizsánt sokféleképpen be lehet illeszteni a napi menübe, érdemes is szezonja idején fogyasztani áldásos hatásai miatt.

Padlizsánból készült ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A padlizsán sokoldalúan felhasználható zöldség, mely áldásos hatásai révén támogatja többek között a fogyást, de még számos egyéb jótékony tulajdonsága létezik. 

Nem véletlen, hogy a szakértők által legegészségesebbnek titulált mediterrán diétának is az egyik alapzöldsége.

Padlizsánból készült ételek

Egy 2014-ben végzett kutatás szerint klorogénsav-tartalma miatt, mely antioxidáns kimagasló mértékben van jelen a padlizsánban, a nem alkoholos zsírmáj kialakulását is meggátolhatja, mivel akadályozza a zsír felhalmozódását a létfontosságú kiválasztószervben. Kiemelkedő rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést, és a fogyást is támogatja, mivel hosszan tartó teltségérzetet okoz, ezzel csökkentve a napi bevitt kalóriák számát. Mindemellett nagyon alacsony a kalóriatartalma, egy közepes méretű padlizsánban, melynek általában csak a fele kerül elfogyasztásra, mindössze 60 kalória van - próbáld ki az alább látható recepteket!

Olvass tovább: 8 mennyei étel a sokoldalú cukkiniból

A cukkini sokoldalú zöldség, amit könnyű beépíteni az étrendbe. Alacsony kalóriatartalma ellenére kiadós fogásokat lehet belőle készíteni.

Javítja az emésztést, alig van benne kalória, mégis laktat: 8 mennyei étel a sokoldalú cukkiniból

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük