Mitől olyan karcsúak az olasz nők? 3 zsírégető táplálék, amit rendszeresen fogyasztanak
Az olasz nők karcsúságának és fiatalos kinézetének titka az életmódjukban rejlik.
Olaszországban a La Bella Figura életszemléletben hisznek. Ez azt jelenti, hogy az élet minden területén fontos a harmónia megtartása, legyen szó az öltözködésről, a viselkedésről, az otthon rendben tartásáról vagy éppen az ember saját testéről.
Bizony, nemcsak a lélek, hanem a test is fontos része ennek a filozófiának, még ha az csupán egy összetevője is az egyenletnek. Valahol ez magyarázatot ad arra, hogy mitől is olyan gyönyörűek, fiatalosak és karcsúak az olasz nők.
Az olasz nők diétája
Az olasz nők elhízási statisztikai mutatója figyelemreméltó, jóval alacsonyabb, mint sok már országé a WHO 2022-es jelentése szerint, ahogy életkor tekintetében is nagyon biztató számokkal rendelkeznek. Csak hozzávetőlegesen, míg náluk az átlag élethossz 82 év, addig Magyarországon csak 76 év. Titkuk a már előbb említett életszemléletükben és az életmódjukban, diétájukban rejlik.
Főleg teljes értékű ételeket fogyasztanak, odafigyelnek az adagok nagyságára, és rendszeresen mozognak. Olaszországban az emberek szeretnek enni, és nem egy szükséges rosszként élik meg az étkezéseket. Olyannyira fontos számukra az evés élvezete, hogy gyakran családdal vagy barátokkal osztják meg ezt az időt, mint egy társasági eseményt. A hangsúly a minőségi ételeken és a kellemes hangulatú beszélgetéseken van.
Reggeliből (colazione), ebédből (pranzo), és vacsorából (cena) áll az étkezésük. Ezek között állítólag az olasz nők nem szoktak nassolni, ellenben sok vizet isznak, ezt jól mutatja, hogy a csizma alakú ország lakóinak vízfogyasztása világszinten kiemelkedő, a harmadik legmagasabb az egy főre jutó palackozott víz mennyisége. A közhiedelemmel ellentétben csak alkalomadtán isznak minőségi bort 1-2 pohárral, azt is leginkább az étkezések mellé.
Gyakran fogyasztanak tésztaféléket is, nemritkán napi 1-2 étkezés alkalmával is, de a porciók szempontjából odafigyelnek a mértékletességekre. Legtöbbször minőségi, friss alapanyagokat választanak, előszeretettel vásárolnak a helyi termelői piacon például házi sajtokat, zöldségeket, gyümölcsöket. Az ország elhelyezkedéséből fakadóan természetesen a halas és egyéb tenger gyümölcseis fogások sem maradhatnak ki a menüjükből, és van szerencséjük ebből is friss árukat vásárolni.
Valójában étrendjük nagyon hasonlít a mediterrán diétához, mellőzik az ultrafeldolgozott, előrecsomagolt élelmiszereket, cserébe a világszerte ismert, omega-3 zsírsavban gazdag olívaolaj mindennapos része az étkezéseiknek, mely támogatja az anyagcserét és az érrendszer egészségét is. Főleg rostban gazdag zöldségeket, tésztákat esznek, fehérje tekintetében pedig a halfogyasztás a jellemző. A híres olasz kávé sem maradhat ki a felsorolásból, hiszen szokásaikhoz hozzátartozik, hogy nem isznak habos cappuccinót délelőtt 11 után, hanem csak kalóriaszegény feketekávét.
Az olasz nők aktív életet élnek, ahová csak tehetik, gyalogszerrel közlekednek, néha csak a mozgás a öröméért. Mindezek mellett pedig talán a legfontosabb, hogy mérettől függetlenül jól érzik magukat a bőrükben, senki nem marad otthon csak azért, mert szégyelli az alakját, ahogy takargatni sem szokták magukat. Ők is ugyanúgy meg tudnak hízni, de számukra a fogyókúra nem önsanyargatásról szól, hanem akkor egy kicsit "visszavesznek". Az alább látható ételek jól mutatják, milyen különleges kulináris finomságokat tartogat ez az ország.
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
Caponata, az olaszok lecsója
Szicília meseszép szigetén elterjedt étel a caponata, mely padlizsánból, pritaminpaprikából, répából, paradicsomból, zellerből, olívából, kapribogyóból készült zöldségragu. A rostokban gazdag fogást egykor a főétkezés alkalmával fogyasztották, ma már inkább előételként szokás enni, vagy köretként valamilyen halétel mellé - Palermóban polippal együtt is fogyasztják. Az általában hidegen tálalt egytálétel nagyon kiadós, hosszan tartó teltségérzetet okoz.
Risi e Bisi, a velencei rizibizi
A rizibizi szó szerint azt jelenti, hogy rizs és borsó. Annak ellenére, hogy egyszerű receptnek tűnik, sok idő elkészíteni. Az igazi rizibizi állag szempontjából a rizottó és a leves között helyezkedik el, nagyon szaftos. Mivel az olaszok előszeretettel fogyasztanak idényzöldségeket, a rizibizi főleg tavasszal kerül terítékre. Általában friss borsóból készül - egykor csak előkelőségeknek, a dózsénak szolgálták fel. Magyarországon köretként terjedt el a pergős változata. Érdemes időnként beiktatni a fehérjében gazdag fogást.
Genovai pesztó
A híres genovai pesztó hét alapanyagból áll: friss bazsalikomból, extra szűz olívaolajból, parmezánból, fokhagymából, pecorino juhsajtból, fokhagymából és fenyőmagból, még sót tesznek hozzá az íz fokozása érdekében. Az ínycsiklandó tésztaöntet bővelkedik esszenciális zsírokban és fehérjékben is, nem csak finom, hanem hosszan laktató fogások kulcsösszetevője lehet, például a pillanatok alatt elkészíthető pesztós tésztának. Nem kell óvakodni a tésztáktól, hiszen főleg edzőnapokon bátran fogyaszthatóak, mert a bennük lévő szénhidrát energiát ad a mozgáshoz, és növeli a teljesítőképességet is.
Ezért olyan karcsúak a francia nők
A francia nők diétája nem alapszik a kalóriaszámoláson, csak megválogatják, hogy miket esznek.
Ezért olyan karcsúak a francia nők: 3 zsírégető táplálék, amit gyakran fogyasztanak
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary.)