Ízletes bazsalikomos, pestós tészta: a szószt főzni nem, csak turmixolni kell

Amíg megfő a tészta, kényelmesen elkészíted a friss, zamatos, illatos, bazsalikomos szószt.

Ízletes bazsalikomos, pestós tészta: a szószt főzni nem, csak turmixolni kell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan szeretnél valami igazán finomat készíteni, a pestós tészta lehet a megmentőd. Teremts te is otthon igazi mediterrán hangulatot az olaszok nagy kedvencével! A hozzávalókat a mammák eredetileg márványmozsárban törték krémesre. Neked nem kell annyit foglalatoskodnod vele, aprítógépben is tökéletes lesz a végeredmény. 

Pestós tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg tészta
  • 6 szál bazsalikom
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 5 szál petrezselyem
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tegyél fel vizet forrni. Ha lobog, mehet bele a tészta és egy teáskanál só. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt, majd szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. 

Serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsd világosra a fenyőmagot. Ügyelj, nehogy megégjen. A bazsalikomot és a petrezselymet mosd meg alaposan, és a leveleket tépkedd le. A parmezánt vágd kis darabokra, a fokhagymát törd át. Az olaj és a sajt kivételével az összes hozzávalót öntsd egy aprítógépbe, és mixeld össze. Végül keverd hozzá az olajat és a sajtot. Krémesítsd még a géppel, és ízesítsd sóval. Forgasd össze a tésztával, a tetejére is szórhatsz még parmezánt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük