Ezért ne tedd a tejet a hűtőajtóba! Az 5 legveszélyesebb húzás kánikulában

A következő élelmiszerekkel légy nagyon óvatos nyáron!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyáron nem megfelelően tárolt ételek komoly veszély jelenthetnek az egészségedre nézve. Lapozd át az alábbi galériát, és nézd meg, melyek azok a táplálékok, amelyekkel különösen vigyáznod kell, és miért!

A tejet szinte mindenki a hűtőajtóban tárolja, ám a kánikulában nem ajánlott ide tenned. Ha ugyanis túl gyakran nyitogatod a hűtőszekrényt - esetleg nem zár 100%-osan -, könnyen megromolhat a tej még a lejárati idő előtt. A pasztőrözetlen tejet is felejtsd el melegben, ugyanis ha ilyet iszol, megnő az esélyed a szalmonellafertőzésre.

A szalmonellabaktérium nemcsak a tejben, de a tojásban és a nyers húsban is előfordulhat. Mivel a kórokozó melegben könnyebben szaporodik, nyáron felejtsd el a tatárbifszteket!

A fagylalt tej- és tojástartalma miatt jelenthet veszélyt. Ha valahol olvadt fagylaltot látsz a hűtőpultban, semmiképpen se vásárold meg. Amennyiben van kedved, akár otthon is készíthetsz magadnak fagyit, íme, egy diétás változat!

Mivel a halak szervezetében több víz van, mint a melegvérű állatokéban, romlandóbb tápláléknak számítanak. Kánikulában különösen fontos a megfelelő tárolásuk. Amennyiben a friss halon nemcsak a jellegzetes, enyhe halszag érződik, hanem valamilyen más, áthatóbb szag is, ne kockáztass!

A Listeria monocytogenes baktérium elsősorban lágy sajtokban, húsokban, tejtermékekben fordulhat elő, de a nem elég alaposan megmosott zöldségek, gyümölcsök is terjeszthetik. Tudj meg többet a betegségről!

Nyári allergia

Az ételmérgezés mellett az allergia is okozhat kellemetlen heteket nyáron. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerj meg néhány veszélyes növényt!

Nyári allergének: íme, 7 veszélyes pollenforrás a szezonban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük