Képeken a világ 6 legegészségesebb étele

Te milyen gyakran eszed őket?

Számos betegséget megelőzhetsz ezzel a hat zöldséggel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az őszi hónapokban különösen fontos, hogy minél több tápanyagban gazdag ételt vegyél magadhoz. Éppen ezért érdemes olyan alapanyagokból összeállítanod az étrendedet, amelyek vitaminban és ásványi anyagokban rendkívül gazdagok. A William Paterson Egyetem szakemberei nemrégiben megalkottak egy rangsort, aminél a bejutási szempont a magas vitamin-, kálium-, rost-, fehérje-, vas-, cink- és kalciumtartalom volt. Erről a listáról szemezgettünk. Lapozd át az alábbi galériát, és fogyassz minél többet ezekből a zöldségekből - az egyes tápanyagok ajánlott napi értékének legalább 10%-át tartalmazzák.

A vízitorma - Nasturtium officinale - lett minden idők tápanyagban leggazdagabb zöldsége, száz ponttal végzett az első helyen. Korábbi cikkünk segít jobban megismerni a növényt!

A mángold - Beta vulgaris - több mint 89 pontot kapott az összesített listában. Nagyon gazdag K-, A-, C-, B- és E-vitaminban, magnéziumban, mangánban, káliumban, és vasban is. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz róla!

A mustárt - Brassica juncea - sokan a csak üveges formában ismerik, pedig érdemes a levelével is közelebbi kapcsolatba kerülni, mely több mint 61 pontot kapott. Saláta formájában fogyaszthatod a megfázás, ízületi gyulladás és húgyúti fertőzés elleni is bevethető növényt.

Fotó: wikimedia.org/Badagnani

A snidlinget, más néven metélőhagymát - Allium schoenoprasum - használhatod saláták, levesek, mártások ízesítésére, de akár a vajas kenyeredre is szórhatod. Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően támogatja az immunrendszert, illóolajai jó hatással vannak az emésztésre. A rangsorban több mint 54 pontot kapott, tudj meg többet róla!

A pitypang vagy gyermekláncfű - Taraxacum officinale - leveléről keveseknek jutna eszébe, hogy fogyasztásra alkalmas, pedig a kiváló, savanykás ízű saláta-alapanyag, amely több mint 46 pontot kapott. Elsősorban méregtelenítő hatása miatt használják. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz róla!

Fotó: flickr.com/eraine

A karalábé - Brassica oleracea - 26 pontot szerzett, amivel nagyjából a középmezőnyben végzett. A zöldség kiváló levesalapanyag, de érdemes akár nyersen is fogyasztanod, hiszen így őrzi meg igazán ásványianyag- és vitamintartalmát. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz róla!

Székrekedés ellen: képeken rostban gazdag 7 étel

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány rostban gazdag táplálékot, melyekkel könnyedén fedezhető a napi 30 gramm előírt mennyiség.

Székrekedés ellen: képeken 7 étel, amivel napi 30 gramm rostot viszel be

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük